Trei zile si nopti de multiculturalism in inima Capitalei. Florin Salam va concerta la cea de-a doua editie a festivalului Outernational Day, alaturi de artisti din Kenya, Turcia, Germania si SUA
Pe parcursul a trei zile, pe scena festivalului vor urca muzicieni si trupe din Kenya, Nigeria, Turcia, Senegal, Liban, dar si Europa (Germania, Austria, Elvetia si Romania) si Statele Unite ale Americii.
Pe langa concerte, festivalul va prezenta o serie de DJ seturi tematice, discutii, instalatii, ateliere, dezbateri, filme documentare si prezentari centrate in jurul conceptului Outernational, care se refera la genuri de muzica actuala, contemporana, specifice unor subculturi sau periferii din spatiul cultural ce nu se identifica in mod direct cu normele vestice / occidentale.
Doug Shipton (UK), Florin Salam (RO), Mazen Kerbaj (LB), Ogoya Nengo (Kenya) si Rabih Beaini (LB) se numara printre noii artisti confirmati la Outernational Days 2.
Mai mule informatii aici.
Ce este Outernational?
Outernational se refera la genuri de muzica actuala, contemporana, specifice unor subculturi sau periferii din spatiul cultural ce nu se identifica in mod direct cu normele vestice / occidentale. Outernational se defineste in opozitie cu International, avand propriile forme de promovare si diseminare culturala, care functioneaza si la nivel global, chiar daca de cele mai multe ori vin din periferii, atat culturale, cat si geografice. Muzica asimilata ca fiind Outernational se regaseste pe tot parcusul Asiei Mijlocii, in Estul Asiei, Africa, Europa de Est, inclusiv in Romania.
Muzica outernational comprima numerosi hibrizi muzicali contemporani din jurul lumii: de la halay-ul kurd la manelele romanesti, de la orchestrele bulgaresti de chalga la chicha peruana, de la dabke-ul palestinian la narcocorrido-ul mexican, de la egipteanul electro-chabi, si numeroase alte genuri si stiluri.
Outernational Days 2 este co-finantat de Administratia Fondului Cultural National, sesiunea de proiecte cultural I/2017 "Artele Spectacolului" Muzica.

Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”
Macar daca multiculti ar insemna doar asta. Altele sunt rahaturile care ne sunt impuse in numele discriminarii pozitive, nu asta.