Tatran sunt un trio instrumental, un mix psychedelic de jazz experimental si post-rock. Trupa israeliana a deschis anul trecut seria de concerte Jazz Nouveau din Club Control. Experienta muzicala extatica pe care a oferit-o Tatran publicului la acea prima aparitie a lor pe o scena din Romania a dus apoi la invitatia de a concerta anul acesta si pe scena Festivalului Jazz in the Park, din Cluj, unde artistii au fost din nou aclamati indelung de sute de fani.

Tatran revin la Jazz NouveauFoto: Twin Arts

Cei trei tineri instrumentisti din Tel Aviv, care si-au demonstrat deja creativitatea pe albume ca "Shvat" (2014) sau "Soul Ghosts" (2015) isi vor prezenta pe scena din Control Club noul disc,"No Sides", lansat in iunie 2017.Discul reconfirma abilitatile instrumentistilor de a manui nu numai chitara, bassul sau toba, ci si multitudinea de pedale si efecte pe care le folosesc in show-urile lor. Tatran cauta climax-ul in fiecare piesa, construindu-l treptat, prin cresteri de volum, intensitate si frecventa, sau linii melodice misterioase, ce creeaza o permanenta stare de asteptare.

Efectele disonante de chitara, secventele repetitive, obsedante, vibe-ul electronic, sau liniile de bass ce amintesc uneori de soundtrack-urile vechilor jocuri video reargumenteaza stilul avangardist, propriu celor trei membri Tatran.

Tatran nu au success doar in tara lor de origine. Albumele "Shvat", "Soul Ghosts" si "No Sides" au fost apreciate in intreaga lume si au urcat pe primele locuri in topurile de jazz, muzica instrumentala si post-rock. Tamuz Dekel (chitara), Offir Benjaminov (bass) si Dan Mayo (tobe) - Tatran - au concertat la festivaluri ca State-X New Forms (NL), Red Sea Jazz Festival (IL), sau Oppikoppi Festival (SA), iar in vara anului trecut au sustinut un turneu in America si Canada.

Concertul Tatran din Bucuresti are loc pe 18 septembrie, ora 20:00 in clubul Control. Accesul publicului se face de la ora 19:30.

Biletele costa 35 de lei si se pot cumpara online pe www.eventbook.ro

Video

Urmatoarele concerte la Jazz Nouveau in Control Club:

  • 9 octombrie-Kinga Glyk
  • 6 noiembrie-Henri Texier Hope Quartet
  • 27 noiembrie-The Bad Plus
  • 4 decembrie-KRiSPER

Detalii pe paginile de Facebook Control Club si Jazz Nouveau.