Cantareata americana Lady Gaga a fost nevoita sa amane cele 18 concerte programate in sectiunea europeana a turneului ei mondial, deoarece vedeta pop trebuie sa urmeze un tratament impotriva fibromialgiei, o afectiune care ii provoaca "suferinte fizice grave".

Lady Gaga îi amân turneul europeanFoto: Pinterest

Lady Gaga, care trebuia sa sustina concerte in Spania si in Elvetia incepand din aceasta saptamana si, apoi, de doua ori la Paris, pe 6 si 7 octombrie, "este afectata de suferinte fizice grave, care au avut o anumita incidenta asupra capacitatii sale de a canta pe scena", au transmis intr-un comunicat reprezentantii companiei Live Nation, citati de AFP, noteazaAgerpres.

"Ea ramane sub supravegherea medicilor,care i-au recomandat sa amane concertele europene pe care artista le avea programate in cadrul "Joanne World Tour", se afirma in acelasi comunicat.

"Intentioneaza sa isi petreaca urmatoarele sapte saptamani colaborand cu medicii ei intr-o maniera proactiva, pentru a se vindeca de aceste traumatisme din trecut, care ii afecteaza inca viata cotidiana si ii provoaca dureri fizice severe in tot corpul. Vrea sa ofere fanilor cea mai buna versiune a spectacolului pe care l-a conceput pentru ei atunci cand turneul va fi reluat", mai precizeaza comunicatul.

Saptamana trecuta, cantareata americana a anuntat pe retelele de socializare ca a fost spitalizata din cauza "unor puternice dureri" care au obligat-o sa isi anuleze concertul programat in ziua urmatoare in cadrul festivalului Rock in Rio, in Brazilia.

Artista pop, in varsta de 31 de ani, a dezvaluit ca sufera de fibromialgie, o maladie cronica ce provoaca dureri multiple si difuze, insotite de tulburari ale starii de dispozitie.

La inceputul lunii septembrie, Lady Gaga a fost deja nevoita sa isi anuleze un concert in Montreal din cauza unei laringite si a unei infectii respiratorii contractate in urma unui show pe care l-a sustinut in aer liber la New York.

Sectiunea europeana din "Joanne World Tour" trebuia sa inceapa joi la Barcelona si sa se incheie pe 28 octombrie in orasul german Koln, dupa mai multe reprezentatii in diverse orase din Europa, precum Zurich (24 septembrie), Anvers (1 octombrie) si Paris (6 si 7 octombrie).

"Intrucat turneul este in prezent pe cale sa reesaloneze datele concertelor sale europene, fanii trebuie sa isi pastreze biletele cumparate, in asteptarea anuntului prin care vor fi transmise informatii suplimentare", a precizat acelasi comunicat de presa.