Cantaretul si scriitorul canadian, Leonard Cohen va efectua in curand primul sau turneu mondial din ultimii 15 ani, pe parcusrsul caruia va sustine mai multe concerte in Canada, Statele Unite si Europa, a informat marti cotidianul La Press, citat de AFP. Leonard Cohen a cunoscut succesul in anii '60 cu melodiile "Suzanne" si "Dress Rehearsal Rag".

Cantaretul si scriitorul canadian va efectua in curand primul sau turneu mondial dupa 15 ani de pauza. Autorul hiturilor "Suzanne" sau "So long Marianne" a declarat pentru cotidianul canadian ca detaliile despre acest turneu, care va incepe cu concertepe coasta de est a Canadei, vor fi facute publice in februarie. "Imi organizez in prezent trupa de muzicieni. Nu am mai cantat la chitara de peste 14 ani, de aceea sunt putin nelinistit", a declarat cantaretul.

Leonard Cohen, care va implini 74 de ani in septembrie 2008 petrecandu-si timpul intre Montréal si Los Angeles, va sustine concerte mai intai in Canada si Statele Unite, urmand sa vina in Europa in aceasta vara, potrivit La Press.

Leonard Cohen va patrunde in Templul Gloriei Rock and Roll-lui alaturi de alti artisti, Madonna,.John Mellencamp si trupele The Ventures si The Dave Clark Fivepe in cadrul ceremoniei anuale care va avea loc pe 10 martie la New York .