Viorica Pintilie isi lanseaza albumul "Christmas time is here" intr-un concert special la Cinema Pro, pe 12 decembrie, avandu-l ca invitat pe Virgil Iantu. Albumul cuprinde 10 bijuterii muzicale, reinterpretari in maniera jazz ale unor evergreen-uri precum: "Have Yourself a Merry Little Christmas", "Baby, It's Cold Outside", "Christmas Time Is Here" sau "White Christmas". Alaturi de Viorica, pe scena de la Cinema Pro va urca trupa sa formata din Adrian Flautistu (contrabas), Alexandru Olteanu (pian) si Iulian Nicolau (tobe), precum si un cvartet de coarde si un trio de suflatori. Biletele sunt disponibile in reteaua Eventbook, la pretul de 60 lei si 90 lei.

Viorica Pintilie Foto: webPR.ro

O voce delicata, cu accente grave, dar catifelate, VIORICA PINTILIE are o poveste de dragoste de peste 15 ani cu scena, atat in cluburi, dar si la festivaluri precum Festivalul de Jazz de la Targu Mures (2013), Sibiu Jazz Fest (2013) sau The Gardener Jazz Festival (2015). In mai 2016 a luat premiul special al juriului la Sibiu Jazz Festival, impreuna cu trupa sa. O prezenta ce surprinde prin atmosfera intima, calda a live-urilor, lasand senzatia ca-ti stie povestea si-o spune cu muzica ei, Viorica a incantat publicul de jazz din Bucuresti, Cluj, Sibiu, Iasi, Targu Mures, Suceava, Chisinau, dar si din Bulgaria, Cehia sau Portugalia, cu piese precum I love the way you're breaking my heart sau They can't take that away from me.

"Viorica Pintilie si ai sai 'acoliti de sunet' ne invita sa-i insotim intr-un tentant periplu prin lumea familiara a temelor standard proprii genului. Un traiect muzical plin de sensibilitate, de emotie sincera, foarte agreabil auzului. Calitatea noilor straie sonore cu care sunt investite hiturile atat de cunoscute fanilor rezida in contributiile inedite, altfel spus reusite variatiuni improvizatorice conferite generos temelor", spune Florian Lungu (Mosu') despre primul album al artistei, "Stories of a heart", lansat la inceputul anului 2017.

Printre colaborarile Vioricai se numara artisti precum Liviu Negru, Michael Acker, Paolo Profeti, Ciprian Pop, Sorin Romanescu, Ciprian Parghel, Catalin Milea, Jimmy Cserkesz. In 2014 si 2015, si-a pus amprenta pe proiectul "Beatles'n'jazz" cu Cornel Ilie si Cantaloop Band, trupa cu care s-a mai reintalnit si la "Elton John plays jazz". In cadrul "Stagiunii de jazz" de la Teatrul Act a impresionat in doua randuri cu concertul de muzica braziliana "Oceano", alaturi de George Natsis, Vlad Popescu si Ciprian Pop.

"Pentru mine, sarbatorile de iarna inseamna MAGIE. Bucuria si entuziasmul copiilor, grija parintilor sa pastreze vraja din jurul Craciunului, emotia bunicilor ca vor avea din nou familia acasa in jurul mesei. Dar mai presus de orice, inseamna minunea nasterii pruncului Isus, motiv de sarbatoare si recunostinta. Am ales sa fac un album de cantece traditionale americane ce-mi transmit bucurie si confort sufletesc. Visam de multi ani sa fac un album de Craciun in maniera jazzistica si ma bucur c-am reusit acum", spune Viorica.

Biletele sunt disponibile incepand din data de 29 noiembrie, in reteaua Eventbook, la preturile de 60 si 90 de lei. La intrare, in seara concertului, biletele vor costa 75 lei si 110 lei.