Muzicianul american Tom Petty a murit, in octombrie anul trecut, din cauza unei supradoze accidentale de analgezice, a anuntat familia artistului, potrivit News.ro, care citeaza BBC. Potrivit familiei muzicianului, Petty suferea de mai multe afectiuni grave, cea mai importanta fiind o fractura la sold.

Tom Petty in ultimul concertFoto: youtube.com

Membri ai familiei artistului considera ca acesta a facut abuz de analgezicele prescrise de medici inainte de a muri in octombrie, la varsta de 66 de ani.

Petty a fost gasit inconstient, in stop cardiac, pe 2 octombrie, in locuinta lui din Malibu. A fost dus la spital, dar nu a putut fi salvat, decesul sau fiind declarat in acea seara.

"Credem ca durerea a fost pur si simplu de nesuportat, ceea ce l-a determinat sa ia mai multe analgezice", a transmis familia artistului.

"Stiam, inainte de a ne fi prezentat raportul, ca i-au fost prescrise mai multe analgezice pentru mai multe probleme, inclusiv fentanil, si suntem siguri ca acesta a fost, asa cum a concluzionat medicul legist, un accident nefericit", a adaugat familia muzicianului.

Familia lui Tom Petty a adaugat ca moartea lui ar putea determina aparitia mai multor discutii necesare despre "criza opioidelor".

Biroul de medicina legala din Los Angeles a transmis ca moartea artistului a fost cauzata de "cedarea mai multor organe" din cauza unui amestec de sapte medicamente, intre care fentanil si oxicodona.

In Statele Unite ale Americii, mai multi ani de prescriere in exces a opioidelor a dus la o criza de dependenta, numerosi pacienti indreptandu-se catre heroina si alte droguri dupa incheierea tratamentelor. In 2016, supradozele de opioide au crescut cu 28%, ducand la decesele a 42.249 de persoane.

Tom Petty, nascut pe 20 octombrie 1950, a fost interpret, multi-instrumentist si producator muzical. A fondat grupurile Mudcrutch, Tom Petty and the Heartbreakers, in 1976, si in 1988, supergrupul Traveling Wilburys, cu care a lansat doua albume. Recompensat cu trei premii Grammy, anul trecut el a primit titlul de "Persoana Anului" pe 2017 din partea fundatiei MusiCares.

Cu trupa Tom Petty and the Heartbreakers, muzicianul a lansat mai multe melodii de succes, precum "American Girl", "Stop Draggin' My Heart Around", "Breakdown" si "Listen to Her Heart". Trupa a fost inclusa in 2002 in Rock and Roll Hall of Fame. Petty a avut succes si ca interpret solo, din aceasta perioada fiind cunoscuta piesa "Freefallin".