Cantareata de muzica populara Ionela Prodan este internata la Spitalul Universitar de Urgenta Elias, a confirmat pentru News.ro directorul medical al unitatii, Serban Balanescu. Ionela Prodan a mai fost, la finalul lunii ianuarie, internata la Spitalul Elias, in urma unor simptome cardiace si neurologice, dupa cum a transmis la acea vreme un purtator de cuvant. Atunci i-au fost facute mai multe investigatii si a urmat un tratament sub supraveghere.

Acum, la cererea familiei, reprezentantii unitatii medicale nu au putut oferi detalii privind starea de sanatate a Ionelei Prodan. "Este internata la noi, insa, la rugamintea expresa a fiicei Anamaria, nu putem da detalii referitor la starea de sanatate a ei. Familia ne-a rugat in mod special", a spus Balanescu.

Ionela Prodan, nascuta pe 6 octombrie 1947, la Dabuleni, este cantareata de muzica populara cunoscuta mai ales pentru colaborarea cu Ion Dolanescu. A urmat cursurile Facultatii de Istorie din cadrul Universitatii din Craiova. S-a remarcat in 1970, la Festivalul Maria Tanase din Craiova, unde a primit marele premiu. In anii 1990 a renuntat la cariera muzicala. A fost realizator al emisiunii de folclor romanesc "Din bucata mea de paine" de la Radio Romania, apoi la Tele 7 abc, al emisiunilor "Iti mai aduci aminte, doamna" si "Cantecul si casa lui". In perioada 2001 - 2004, a coordonat in cadrul Ministerului Culturii departamentul de promovare a culturii traditionale. In noiembrie 2002, presedintele Ion Iliescu i-a conferit Crucea nationala Serviciul Credincios clasa a III-a, iar in anul 2003, i-a fost decernat Ordinul Meritul Cultural in grad de Comandor de catre presedintele Romaniei.

In 2013, a fost numita reprezentant special pentru Romanii de Pretutindeni si coordonator al programului "Cunoaste Romania prin cultura sa traditionala", initiat si derulat de Departamentul Politici pentru Relatia cu Romanii de pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe. In 2016, a fost propusa sa candideze la alegerile parlamentare pe listele PSD Covasna.