DJ-ul Avicii, pe numele său real Tim Bergling, a fost comemorat, marți, de către o biserică din Stockholm, orașul în care s-a născut și crecut artistul, bătând clopotele pe ritmul melodiei ”Wake me up”, relateazăChannelnewsasia.com.

HotNews.roFoto: Hotnews

Melodia ”Wake me up” s-a auzit, marți, din turnul înalt de 80 de metri al Bisericii Oscar din centrul orașului Stockholm, unde Avicii a crescut.

Asta, după ce zilele trecute și biserici din Olanda au făcut același lucru.

Avicii, cunoscut pentru hituri precum "Wake Me Up" și "Hey Brother", și-a surprins fanii în urmă cu doi ani anunțând că va renunța la turnee. El a precizat ulterior revistei Billboard că a luat această decizie din motive de sănătate.

Tim Bergling a murit la 28 de ani pe 20 aprilie, însă nimeni nu a precizat o cauză a decesului.

"Scena nu a fost pentru mine. Nu mă refer la concerte și nici la muzică, ci erau mereu celelalte lucruri ce veneau la pachet care nu mi s-au potrivit niciodată", a explicat el pentru Billboard.

"Sunt o persoană mai degrabă introvertită în general. Mi-a fost mereu foarte greu. Cred că am adunat prea multă energie negativă", a mai adăugat el atunci.

De altfel, în ultimii ani, el nu și-a ascuns problemele de sănătate, cum ar fi pancreatita, din cauza consumului excesiv de alcool. În 2014, a trebuie să-și anuleze din spectacole pentru eliminarea vezicii biliare și a apendicelui.

Nu s-a oprit însă din făcut muzică, el lăsând un EP cu şase piese în august 2017.

DJ-ul suedez a câștigat mai multe premii în cadrul galelor American Music Awards, Billboard Music Awards și MTV Europe Music Awards. A colaborat de asemenea cu artiști cu stiluri diferite, precum Madonna, Coldplay sau David Guetta, și a urcat de două ori pe locul al treilea în clasamentul celor mai buni DJ din lume, în 2012 și 2013, potrivit revistei "DJ Magazine", de referință în materie.

Avicii a venit în România în 2015, la prima ediție a festivalului "Untold" din Cluj-Napoca, la concertul său asistând peste 60.000 de persoane.