Pe 3 octombrie, ora 20:00, grupul belgian Flying Horseman concertează în Clubul Control.

Flying HorsemanFoto: Twin Arts

Înființat de Bert Dockx, chitaristul aclamatei trupe Dans Dans, grupul belgian Flying Horseman s-a făcut remarcat prin show-urile atmosferice, încărcate de o melancolie și senzualitate răscolitoare. Interacțiunea dintre voci, versurile caustice, bass-ul hipnotic, chitară, tobele șamanice și sintetizatoarele onirice lasă ascultătorului o singură opțiune: să revină la concertele Flying Horseman pentru mai mult.

Post-rock și dark-blues sunt doar doi dintre termenii în care se discută despre muzica lor, care se sustrage, din fericire, categoriilor. Joy Division, Blind Lemon Jefferson, Bill Callahan, Talk Talk, Brian Eno sau The Velvet Underground sunt câteva dintre influențele care nu au făcut decât să pună în valoare originalitatea incontestabilă a grupului Flying Horseman.

Trupa a debutat în 2010 cu albumul Wild Eyes, extrem de bine primit de critici, a continuat cu Twist in 2012, un soundtrack dark-romantic de noapte perfect, EP-ul Navigate în același an, City Same City (2013), Night is Long (2015).

Rooms/Ruins este al cincilea disc, editat în 2017, o aventură stranie, capricioasă, vibrantă care te poartă prin tine însuți înainte de a te catapulta în spațiu.

Un album al diverselor arome, culori, un labirint al contrastelor, focusat și ambițios, pe cât de ambivalent și visător.

Un comentariu sonic la o realitate dificil de digerat, sau poate la adresa unei societăți scăpată de sub control, evaziv și imprevizibil, Rooms/Ruins te va chema totuși pentru a-ți dezvălui secretele sale, doar să fii pregătit să asculți.

Pe 3 octombrie, ora 20’00, în Control Club, Flying Horseman își vor prezenta noul disc în formula: Bert Dockx-chitară, voce, Alfredo Bravo-tobe, percuții, Loesje Maieu-voce, sintetizatoare, percuții, Martha Maieu- voce, sintetizatoare, percuții, Mattias Cre-bass.

Biletele costă 50 de lei și se găsesc pe Entertix.ro

Un eveniment Twin Arts