Ce-a de-a treia ediție a festivalului Outernational Days are loc între 19 și 23 septembrie, în mai multe locuri din Capitală: Biserica Anglicană, Club Control, Hermitage. urban spiritual hub și Muzeul Național de Artă Contemporană. Sunt programate 15 concerte live, 10 DJ seturi, dar și proiecții de film și workshop-uri.

HotNews.roFoto: Hotnews

Programul Outernational Days 3 include trupe și artiști din Egipt, Iran, Zimbabwe, Rusia, Israel, Turcia, Liban, Germania, Austria, Polonia, Australia, Elveția, Suedia și România.

Una din noutățile acestei ediții a festivalului o reprezintă un proiect comisionat pentru Outernational Days 3 ce constă într-un ansamblu (Outernational Ensemble) condus de către compozitorul, dirijorul și interpretul de muzică spectrală și contemporană Iancu Dumitrescu. Din ansamblu vor face parte Bogdana Dima (RO), Derya Yildirim (TR/DE), Diana Miron (RO), Koch Hans (CH), Katharina Ernst (AU), Laurenţiu Coţac (RO), Yael Lavie (IS); Cotė (RO) – visual. Concertul va avea loc pe data de 22 septembrie (de la 8 PM) la Hermitage Urban Spiritual Hub.

Mai multe detalii despre programul festivalului și bilete, aici.

***

Outernational se referă la genuri de muzică actuală, contemporană, specifice unor subculturi sau periferii din spațiul cultural ce nu se identifică în mod direct cu normele vestice sau occidentale. Muzica asimilată ca fiind Outernational se regăsește pe tot parcusul Europei de Est, a Asiei, a Africii, a Orientului Mijlociu, a Indiei și se caracterizează în primul rând prin diversitate muzicală. Outernational nu este un gen muzical în sine, ci mai degrabă o platformă de promovare care funcționează la nivel global, precum și o condiție umană care se regăsește în artiștii din această sferă muzicală.