Starurile pop americane Lady Gaga și Ariana Grande, precum și irlandezul Hozier se află pe o listă a artiștilor care au în cântecele lor versuri jignitoare, listă prezentată de ministrul Afacerilor Interne al Republicii Singapore într-un discurs în Parlament care vizează discursurile instigatoare la ură, relatează Reuters. Declarația a venit în contextul în care a fost depus în Parlament un proiect legislativ privind fake news-ul.

HotNews.roFoto: Hotnews

Singapore ține în frâu discursul public social media, mai ales când vine vorba de rasă și religie.

O fotografie a declarației ministrului singaporez K. Shanmugam despre ”restricționarea discursului instigator la ură” a fost postată luni pe Facebook de un parlamentar al opoziției Chen Show Mao alături de explicația ”lecția zilei”. Postarea a fost distribuită de peste 1.000 de ori și a primit sute de comentarii până marți.

Astfel, potrivit ministrului singaporez K. Shanmugam, melodiile ”Judas”, a lui Lady Gaga, ”God is a woman”, a Arianei Grande, dar şi ”Heresy”, a formației Nine Inch Nails, precum și ”Take me to Church”, a lui Hozier se încadrează la discursuri instigatoare la ură.

Proiectul de lege depus la Parlament a stârnit teamă printre firmele de internet și ONG-urile privind drepturile omului, pentru că ar putea să dea guvernului prea multă putere și să obstrucționeze libertatea de exprimare.