Ediţia de anul acesta a concursului muzical Eurovision începe marţi, la Tel Aviv, în Israel, iar reprezentanta României, Ester Peony, s-a bucurat de reacţii pozitive la a doua repetiţie oficială, potrivit unui comunicat al TVR, transmite Mediafax. Ester Peony a surprins jurnaliștii și organizatorii prezenți vineri la Expo Tel Aviv, urcând, de această dată, pe scena Eurovision cu vestimentația complet accesorizată și purtând pe mână machiajul care simbolizează mesajul piesei, "On a Sunday". La cotele de pariuri, România e pe locul 33 din 41 de participanți.

Ester Pony la Eurovision TelAvivFoto: Captura YouTube

Echipa Eurovision România a decis să nu divulge aceste detalii până la ultima repetiție individuală, schimbarea fiind imediat observată și apreciată de echipa de producție și presa acreditată la eveniment.

VIDEO - Cadre de la repetiția oficială:

"Am urmărit cu atenție înregistrarea de la prima sesiune de repetiții, pentru a-mi îmbunătăți apariția scenică. Astăzi, am urcat pe scenă cu ținuta completă, inclusiv accesoriile, așa cum voi intra și în concurs, pe 16 mai. Am adăugat și machiajul pe mână și accesoriile care aduc detaliul de culoare, creând un contrast important pentru a-mi pune personajul în valoare", a declarat reprezentanta României.

Ester și echipa au trecut, vineri, prin cea de-a doua experiență pe scena de la Expo Tel Aviv, după trei zile în care producătorii evenimentului au pus în aplicare indicațiile primite în urma primei repetiții.

Imagini de la pregătirile pentru Eurovision 2019, dar și cadre inedite cu artiștii în decorul orașului de la Marea Mediterană pot fi urmărite în emisiunea "Destinația Tel Aviv", zilnic, de la ora 19.55, la TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional și online pe TVR+, până în data de 18 mai.

Prima semifinală a concursului Eurovision 2019 va avea loc pe 14 mai.

Șanse puține date de casele de pariuri

La cotele de pariuri, centralizate pe pagina EurovisionWorld, România se află pe locul 33 din 41 de participanți, cu sub 1% șanse acordate pentru victorie.

Pe primul loc, cu 25% șanse de victorie, e cotată piesa Olandei: Duncan Laurence - "Arcade", iar pe doi, cu 12% șanse de victorie, este cotată piesa Suediei: John Lundvik - "Too Late for Love".

Pe trei e Rusia, pe patru Azerbaijan, iar pe cinci e Italia.

Ester Peony, reprezentanta României la ediția din acest an, cu piesa "On a Sunday", va urca pe scena Eurovision Song Contest pe 16 mai, în a doua semifinală a competiţiei, având numărul 6 de intrare în concurs.

Alături de reprezentanta României, în a doua semifinală participă: Elveția, Suedia, Irlanda, Austria, Moldova, Letonia, Danemarca, Armenia, Albania, Azerbaidjan, Macedonia, Norvegia, Rusia, Olanda, Croația, Lituania, Malta.

Finala Eurovision 2019 va avea loc pe 18 mai.

Reprezentanta Israelului, Netta Barzilai, a câștigat concursul Eurovision 2018, care a avut loc la Lisabona, Portugalia.

Anul trecut a fost pentru a patra oară când Israelul a câștigat concursul Eurovision. Cel mai recent a fost în 1998, când Dana International a devenit primul artist transgender care câștigă concursul Eurovision. Dana International a mai participat și în 2011 la această competiție muzicală, dar nu a reușit să se califice în finală.

Prima ediţie Eurovision a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.