Cantaret celebru de jazz, cu un ras molipsitor, si cu un umor delicios, imposibil de uitat, Henri Salvador a fost o emblema a muzicii franceze timp de 73 de ani. A murit miercuri dimineata de anevrism. Anul acesta implinise 90 de ani, iar ultimul sau album a aparut in 2006. Desi anuntase anul trecut ca s-a retras din activitatea muzicala, planifica apartia a inca unui album, pentru 2008.

A cantat in perioada interbelica in cabarete, a fost initiat de Django Reinhardt in muzica de jazz, a condus orchestre celebre, a fost printre primii cantareti de rock'n'roll din Franta, este considerat unul dintre cei ce au inspirat stilul bossa-nova – cel putin daca ar fi sa-l credem pe Antonio Carlos Jobim – si nu in ultimul rand, este cunoscut pentru scheciurile si emisiunile de televiziune in care a aparut.

Presedintele Nicolas Sarkozy, ce tocmai s-a intors marti din Guiana Franceza, locul de nastere al lui Savador, a adus un omagiu marelui artist: “ Dupa intoarcerea mea din Guiana am aflat cu infinita tristete de moartea celui mai eminent copil, prietenul meu Henri Salvador. Melodiile sale si inimitabila lui voce catifelata vor sta multa vreme cu noi.”

Zorro Est Arrivé - Henri Salvador