Un videoclip de animație suprarealist pentru piesa „Redemption song” marchează 75 de ani de la nașterea lui Bob Marley, pe 6 februarie, iar fanii au reacționat imediat după lansarea imaginilor, înregistrându-se în prima zi peste 100.000 de vizualizări, arată platforma Rolling Stone, citată de Mediafax.

Bob Marley - No woman no cry Foto: YouTube

Familia Marley, Universal Music și Island Records au marcat cu această ocazie și patru decenii de la lansarea piesei „Redemption song”, în interpretarea lui Bob Marley & the Wailers.

Noul videoclip de animație pentru „Redemption Song” a fost creat de francezii Octave Marsal și Theo De Gueltzl. Nu mai puțin de 3.000 de desene originale au fost realizate pentru a prezenta mesajul cântecului.

„De la istoria sclaviei, la Jamaica, rastafari, mărturiile profeților, de la HaileSelassie I-ul, la Marcus Garvey sau Malcolm X, trecând prin referințe legate de viața lui Bob, purtăm spectatorii într-o călătorie prin intermediul alegoriilor și imaginilor”, povestesc artiștii într-o declarație dată publicității.

Piesa a fost lansată pe ultimul album al lui Marley’s, Uprising, în octombrie 1980.

Fiii lui Marley, Ziggy și Stephen vor comemora cei 75 de ani împliniți de la nașterea tatălui lor la festivalul BeachLife Festival, programat la Redondo Beach în California între 1 și 3 mai.

Bob Marley a fost una dintre cele mai importante figuri ale scenei raggae din anii '70 și '80. S-a născut în Jamaica, în 1945 și a devenit un simbol mondial al legăturii dintre muzică și spiritualitate, fiind cel care a făcut celebră credința rastafari pentru publicul larg. A încetat din viață în 1981.