Nu avem prea des ocazia să vedem grupuri italiene la Jazz Nouveau. Așa se explică de ce Chat Noir, așa cum îi stă bine unei pisici negre, încalcă regula concertelor de luni și ne vizitează miercuri, 12 februarie, în plin turneu european.

Chat NoirFoto: Jazz Nouveau

Chat Noir a debutat ca un Trio de pian puternic inspirat de EST sau The Bad Plus, dar ADN-ul lor muzical a suferit câteva mutații pe parcursul celor șapte albume.

Metamorfoza într-un grup ce explorează sound-ul electronic si colaborarea cu trompetistul norvegian Nils Petter Molvaer, (care cantă pe 4 piese de pe cel mai recent disc al italienilor, Hyperuranion) se pare că a fost o alegere înțeleaptă, Chat Noir fiind din ce în ce mai apreciați de public și critici, mai ales pentru Hyperuranion.

În viziunea lui Platon despre univers, Hyperuranion este tărâmul ideal al formelor, locul în care sufletul își așteaptă întruparea inpirând umanității căutarea binelui și al frumosului pe Pământ. Cel de-al șaptelea disc Chat Noir conjură propriul Hyperuranion, un spațiu transcendental dincolo de genuri, și în care jazzul, muzica ambientală, cea electronica sau rockul se înlănțuie într-un hibrid sonor fascinant.

Michele Cavallari (clape), Luca Fogagnolo (bas) și chitaristul Daniel Calvi au atins cu acest material starea de echilibru între sunetul organic și sintetic, un deziderat cât se poate de actual astăzi.

Concertul Chat Noir este programat la ora 20.00. Accesul publicului se face de la ora 19.30.

Biletele costă 35 de lei și se pot cumpăra online pe www.eventbook.ro

Detalii pe paginile de Facebook Control Club și Jazz Nouveau.

Jazz Nouveau este o serie de concerte organizate de Control Club în colaborare cu Twin Arts, care își propune să aducă în atenția publicului bucureștean artiști locali și internaționali aflați din punct de vedere stilistic la confluența dintre jazz și alte genuri muzicale.