În ultimul deceniu, ”fantomele” au devenit tot mai prezente în concerte, cu ajutorul tehnologiei de recreare holografică- de la Tupac, la Michael Jackson și Maria Callas. Acum a venit rândul hologramei superstarului Whitney Houston să plece în turneu european, începând de marți.

Whitney HoustonFoto: whitneyhouston.com

"Acest lucru se întâmplă într-o epocă în care marii interpreți clasici nu mai sunt printre noi și mă gândesc la Michael Jackson, David Bowie, Prince, sau Aretha Franklin,” a precizat Jason King, de la postul de radio NPR. El a mai susținut că astfel de turnee oferă publicului oportunitatea de a se reconecta la mari artiști ai trecutului, fie că vorbim despre cântăreața de operă Maria Callas sau de Whitney Houston.

Evenimentul se va chema ”An Evening with Whitney” (O seară cu Whitney) și este produs de aceeași companie care a realizat și spectacolul cu holograma lui Callas.

Deși tinde să devină o modă, există dileme etice cu privire la utilizarea tehnologiei în acest fel și, mai cu seamă, în cazul lui Whitney Houston, având în vedere viața complicată a artistei care a murit în 2012.