Alan Merrill, cântăreţ, chitarist şi compozitor american, a murit în New York la 69 de ani din cauza coronavirusului, a informat familia acestuia citată de Entertainment Weekly şi Billboard. Merrill este cel care a compus celebra piesă "I Love Rock 'n' Roll".

HotNews.roFoto: Hotnews

A compus "I Love Rock 'n' Roll", fapt care i-a adus faima în întreaga lume. Melodia a fost lansată în anul 1975, alături de trupa Arrows, iar consacrarea a venit odată cu preluarea cântecului de către Joan Jett & the Blackhearts - a ajuns pe primul loc în topuri în anul 1982.

Laura, fiica sa, a anunțat decesul

"Coronavirusul l-a luat pe tatăl meu în această dimineaţă. Am avut două minute să-mi iau adio de la el înainte să fiu scoasă afară. Părea împăcat şi în timp ce ieşeam exista încă o licărire de speranţă că nu va fi o cifră în partea dreaptă a ecranului la ştirile CNN/Fox.

Am parcurs pe jos 50 de străzi până acasă cu speranţă în suflet. Oraşul pe care îl ştiam era gol. Simţeam că sunt singura persoană aici şi poate că, într-un fel, aşa şi eram. Când am ajuns la uşa apartamentului am primit vestea că s-a dus", a scris fiica lui Merrill, citată de Agerpres.

Cum sună melodia originală:

Varianta Joan Jett & The Blackhearts care i-a adus consacrarea: