Cea de-a 50-a ediţie a Festivalului Roskilde din Danemarca, unul dintre cele mai mari evenimente de profil organizate în Europa, a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus, au anunţat luni organizatorii, citaţi de DPA.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Suntem devastaţi. Deşi ne temeam de acest lucru, am sperat până în ultimul moment să nu se întâmple astfel. Totuşi, riscul de infectare cu COVID-19 este prea mare atunci când mulţi oameni se reunesc. Din acest motiv nu va exista Festivalul Roskilde în această vară", au anunţat organizatorii festivalului într-un comunicat publicat pe Facebook.

Cantautorul american Bob Dylan şi fostul solist al trupei Led Zeppelin, Robert Plant, au fost cele mai importante nume care au concertat la ediția din 2019 a festivalului care are loc în apropiere de capitala Danemarcei, Copenhaga.

Festivalul Roskilde atrage zeci de mii de spectatori în fiecare an. Prima ediţie a avut loc în 1971, fiind inspirată de evenimentele muzicale similare organizate la Woodstock, în Statele Unite, şi pe Isle of Wight, în Marea Britanie.

Danemarca, una dintre primele ţări din Europa care au impus măsuri stricte pentru a limita răspândirea noului coronavirus, va relaxa în curând unele dintre restricţii, a anunţat luni prim-ministrul Mette Frederiksen.

Totuşi, danezii trebuie să se pregătească pentru faptul că vor fi obligaţi să trăiască cu anumite restricţii timp de mai multe luni de acum înainte din cauza pandemiei de coronavirus, a adăugat ea.

Până luni, autorităţile daneze au raportat aproape 4.700 de cazuri de infectare şi aproape 200 de persoane au murit din cauza COVID-19, informează Agerpres.

Ce a fost la ediția din 2019: