Manuscrisul melodiei "Hey Jude" de Paul McCartney a fost vândut pentru 910.000 de dolari, în cadrul unei licitaţii la marcarea a 50 de ani de la destrămarea trupei Beatles.

Paul McCartney si John Lennon (1964)Foto: Agerpres

Manuscrisul a fost vândut cu o valoare mai mare de cinci ori faţă de cât s-a estimat, la Julien's Auctions, la New York.

O pagină originală din scenariul cu desene, note şi idei scrise de mână ale lui Paul McCartney la videoclipul "Hello, Goodbye" (regizat de McCartney şi filmat în noiembrie 1967), a fost vândută cu 83.200 de dolari.

De asemenea, scrumiera din aramă folosită de bateristul grupului, Ringo Starr, în timpul înregistrărilor la faimoasele studiouri din Abbey Road din Londra, a fost vândută pentru 32.500 de dolari.

The Beatles a fost înfiinţată în anul 1960, în Liverpool, şi a devenit celebră în formula John Lennon, Paul McCartney, George Harrison şi Ringo Starr.

Formaţia este considerată cea mai influentă în zona muzicii rock. Cele 27 de albume de studio, 52 de compilaţii şi 4 albume live au fost vândute peste 180 de milioane de copii în întreaga lume.

Trupa, care s-a destrămat la începutul anilor 1970, a fost recompensată cu 8 premii Grammy din 24 de nominalizări, dar şi cu un Oscar, informează News.ro.

Sursa foto: captură The Guardian.