Solistul trupei U2 i-a scris preşedintelui sud-coreean pentru a-i cere echipamente medicale de protecţie şi teste pentru diagnosticarea noului coronavirus, pe care le va plăti el. Bono vrea să dea o mână de ajutor autorităților din Irlanda în lupta cu Covid-19.

BonoFoto: Captura YouTube

Bono, solistul trupei de rock U2, i-a scris preşedintelui sud-coreean Moon Jae-in, pentru a-i cere ajutorul în lupta irlandezilor cu pandemia de COVID-19, potrivit reprezentanţilor liderului asiatic.

Aceştia au spus că Bono i-a solicitat preşedintelui sud-coreean echipament de protecţie şi teste pentru diagnosticarea noului coronavirus, pe care le va plăti din propriul buzunar, potrivit rte.ie.

Recent, trupa U2 a donat 10 milioane de dolari pentru echipamente de protecţie destinate spitalelor irlandeze. Banii vor fi donaţi unei iniţiative la care participă companii publice şi private din Irlanda.

Bono a lăudat modul în care Coreea de Sud a gestionat criza provocată de pandemie. Coreea de Sud a fost una dintre primele ţări afectate de noul coronavirus, dar problema a fost apoi ţinută sub control printr-o testare în masă, transmite Mediafax.