Concertul-rugăciune susţinut de tenorul italian Andrea Bocelli în prima zi a Paştelui catolic a stabilit un nou record pe YouTube. Recitalul, care a avut loc la Domul din Milano, a devenit cel mai vizionat concert de muzică clasică pe YouTube.

Andrea Bocelli, Music For HopeFoto: Captura YouTube

Tenorul italian Andrea Bocelli a concertat live în Domul din Milano, duminică seară, în prima zi a Paştelui catolic, iar evenimentul a stabilit un nou record pe platfoma online YouTube.

În "minutul de aur", recitalul a fost urmărit de peste 2,8 milioane de fani, cea mai mare audienţă pentru un concert de muzică clasică, au anunţat reprezentanţii YouTube, citaţi de Reuters.

Concertul "Bocelli: Music for Hope", despre care tenorul a spus că este o rugăciune şi care a fost difuzat la nivel global pe contul său, a fost vizualizat de peste 28 de milioane de ori în primele 24 de ore, ajungând în prezent la 36,3 milioane de vizualizări.

Bocelli a fost acompaniat de organistul catedralei, Emanuele Vianelli, pentru acest concert care a avut loc fără public. Tenorul a interpretat patru piese în catedrala gotică şi a încheiat cu "Amazing Grace", de pe scările din faţa monumentului.

Un montaj de imagini cu străzi goale din Paris, Londra şi New York a acompaniat transmisiunea, transmite Mediafax.