Mai multe trupe rock, printre care Megadeth şi Korn, au început să ofere în gama de produse dedicate fanilor măşti pentru protecţia feţei, în contextul pandemiei de COVID-19, relatează Mediafax.

MegadethFoto: hellfest.fr

Trupa My Chemical Romance a scos la vânzare un stoc de măşti pe care le concepuse cu mult înainte de startul pandemiei, pentru un show care nu a mai avut loc.

Acum, măştile sunt vândute în interes caritabil, pentru un fond dedicat angajaţilor din industria muzicii care şi-au pierdut slujbele din cauza crizei provocate de pandemia de COVID-19. Membrii formaţiei au ţinut însă să sublinieze că măştile din pânză oferă o protecţie minimă celor care le-ar purta.

Megadeth oferă măşti cu mascota ei, Vic Rattlehead, oricărei persoane care face o comandă în magazinul online, o parte din încasări fiind donată, potrivit BBC. De asemenea, măşti chirurgicale cu logoul Korn au fost disponibile pe site-ul oficial al formaţiei, dar stocul a fost epuizat. Membrii formaţiei au promis că vor aduce un nou stoc.

Industria de merchandising, evaluată la 3,5 miliarde de dolari anul trecut, a răspuns rapid cererii de măşti pentru faţă.

Dacă iniţial măştile pentru faţă erau asociate cu o imagine negativă, a fricii, în prezent sunt un accesoriu obligtoriu şi mulţi estimează că vor deveni un accesoriu şi în modă, similar bandanelor folosite în festivaluri de fani pentru a se proteja de praf.

Potrivit Centrului European pentru Control al Bolilor, măştile refolosibile, fabricate din pânză, nu numai că oferă un nivel de protecţie scăzut, dar pot creşte riscul de infectare.