Instagram a cenzurat o postare a Madonnei în care cântăreața pop a distribuit o teorie a conspirației cu cei 15 milioane de urmăritori ai săi, relatează The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Aceasta a distribuit un videoclip în care dr. Stella Immanuel, un medic din Houston, Texas, afirma că a tratat peste 350 de pacienți infectați cu COVID-19 cu hidroxiclorochină. Cântăreața a scris că un vaccin pentru coronavirus „a fost descoperit și demonstrat [eficient] și disponibil de luni de zile”.

„Mai degrabă ar lăsa frica să controleze oamenii și ca bogații să devină mai bogați iar săracii mai săraci”, a continuat aceasta.

În videoclipul distribuit de artistă dr. Stella Emannuel discuta alături de grupul „Doctorii Americani din Prima Linie” (America’s Frontline Doctors) în fața Curții Supreme a Statelor Unite.

Instagram a estompat videoclipul și l-a etichetat drept „Informație falsă”, alăturându-i un link către o pagină care demontează afirmațiile și arată că nu există un vaccin pentru coronavirus momentan.

Lui Donald Trump jr., fiul președintelui american, i-a fost interzis de către Twitter să posteze pe platforma social media timp de 12 ore după ce a distribuit același videoclip împărtășit mai târziu de Madonna.

Facebook, Twitter și Youtube au înlăturat ulterior înregistrările video de la eveniment de pe platformele lor afirmând că încalcă regulile privind dezinformarea legată de COVID-19.

În luna martie Madonna a descris coronavirusul drept „marele egalizator”, afirmând că „ce este îngrozitor la el e că ne-a făcut pe toți egali în multe feluri și ceea ce este minunat la el este că ne-a făcut egali în multe feluri”.

În luna mai aceasta a anunțat că a fost testată pozitiv cu anticorpi pentru COVID-19, relatând că crede că ea și echipa sa au contractat coronavirusul în Paris la finalul turneului de promovare a albumului Madame X.

„La momentul respectiv am crezut că avem o gripă urâtă”, a declarat cântăreața.

Pe același subiect: