A împlinit de curând 77 de ani, dar pare la fel de plin de energie precum de-a lungul întregii cariere. Mick Jagger este un personaj apreciat în toate colțurile lumii, iar The Rolling Stones una dintre cele mai iubite formații din istorie. Celebrul solist a mărturisit că una dintre părțile importante din puzzle-ul personalității sale (mișcarea scenică) a fost copiată de la un coleg de breaslă.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pe lângă voce, Mick a impresionat mereu prin mișcarea scenică. Artistul le-a povestit jurnaliștilor de profil care a fost personalitatea care i-a influențat dansul: James Brown (3 mai 1933 - 25 decembrie 2006).

Pe lângă partea care ține de mișcarea pe care o arăta publicului, Jagger a mai spus că The Rolling Stones s-a inspirat din muzica americană, în special din blues. De asemenea, solistul a mai adăugat că James Brown a inspirat multă lume prin stilul său funk propriu, inclusiv pe rapperi.

"Am încercat să fiu pe scenă precum James Brown, iar tocmai de aceea i-am copiat o serie întreagă de mișcări. Nu le mai fac în prezent", a spus Jagger.

Cântărețul a completat spunând că dansul lui Brown însemna mai mult decât o simplă mișcare a corpului, era vorba despre atitudine.

Mick Jagger, pe scenă în urmă cu mulți ani:

James Brown, spectaculos în "Night Train" din TAMI Show (Live):