Pentru asociația noastră pandemia este o adevărată provocare, în sensul de a ne adapta noilor vremuri si cerinte. Cea mai mare provocare pentru noi este de a reusi sa oferim muzică clasică de calitate online. Apar și sigur vor mai apărea noi forme de expresie, de conținut cultural, dar vom lupta în continuare pentru a aduce oamenii în sălile de spectacol, acolo unde creația artistică este unică.

Actul de creație, emoția, se nasc doar în sala de spectacol. Unul din cele mai simple și ieftine moduri de a gestiona arta în aceste vremuri este să o ducem aproape de desființare. Noi nu vrem asta, și de aceea, una din variantele pentru a putea merge mai departe este de a transmite aceste Serate muzicale, în mediul online. Acum, mai mult ca niciodată, interpreții de muzică clasică, instrumentala și lirică au nevoie de noi, cei care organizăm spectacole, pentru a le da șansa de a fi pe scenă. Transmiterea cunoştinţelor publicului şi a dobândirii experienţei scenice este cruciala pentru generaţiile tinere, fie că vorbim de balet, teatru sau muzică.

Evenimentul va fi privat, cu intrare pe bază de invitație, dar va fi transmis și online, pe pagina de Facebook a asociației "Home of Strings" și pe pagina deFacebook a Centrului Cultural Buftea.