Ken Hensley, fost clăpar şi solist al trupei rock Uriah Heep, a murit miercuri seară la vârsta de 75 de ani, informează BBC citată de Agerpres. Ken Hensley a compus unele dintre piesele de început ale trupei britanice, inclusiv "Easy Livin'", "Stealin'" şi "Lady in Black" - pentru care a asigurat şi partitura vocală.

HotNews.roFoto: Hotnews

Muzicianul a murit miercuri seară după o scurtă suferinţă, a anunţat managerul său.

Trupa Uriah Heep a avut mare succes în anii 1970, cu un stil ce combină heavy metal cu rockul progresiv. Grupul britanic s-a inspirat în alegerea numelui său de la un personaj creat de scriitorul Charles Dickens în romanul "David Copperfield".

Într-un interviu acordat Eon Music şi publicat săptămâna trecută, Ken Hensley a vorbit despre acea perioadă, în care formaţia sa era cap de afiş al festivalurilor, susţinea concerte pe stadioane arhipline şi vindea milioane de discuri.

Artistul a părăsit trupa Uriah Heep la finalul anilor 1970 şi a cântat apoi cu Blackfoot şi John Lawton, înainte de a-şi înfiinţa propriul grup, Ken Hensley & Live Fire.

A participat însă la mai multe reuniri ale trupei Uriah Heep alături de foştii lui colegi, adeseori în cadrul evenimentului intitulat Uriah Heep Annual Convention. Un alt fost membru al grupului Uriah Heep, toboşarul Lee Kerslake, care a colaborat cu Ozzy Osbourne, a murit în septembrie 2020.

Ken Hensley va fi incinerat în cadrul unei ceremonii funerare private ce va avea loc în Spania, unde artistul locuia alături de soţia lui, Monica. Recent, muzicianul britanic terminase de scris volumul său de memorii, intitulat "My Book of Answers", care va fi publicat în februarie 2021.