A plecat în America în adolescență pentru a juca tenis (a avea parte de o pregătire pe măsură), dar a ajuns să cânte la tobe. Lars Ulrich a format împreună cu James Hetfield una dintre cele mai cunoscute trupe rock din istoria muzicii - Metallica. Danezul a împlinit pe 26 decembrie 57 de ani.

HotNews.roFoto: Hotnews

S-a născut în Gentofte, Danemarca, într-o familie în care tenisul a fost la mare căutare. Tatăl și bunicul (Torben și Einer Ulrich) au fost jucători, iar tânărul Lars a încercat să le calce pe urme.

La vârsta de 16 ani a decis să se mute în America pentru a continua la un nivel înalt pregătirea în sportul alb. Nu a fost să fie tenis, dar a fost muzică.

L-a întâlnit pe James Hetfield, iar împreună au pus bazele a ceea ce întreaga lume cunoaște sub numele de Metallica.

La nouă ani a fost împreună cu tatăl său la un concert Deep Purple. A fost fascinat de ceea ce a văzut și de prestația lui Ian Paice. A primit primul set de tobe (marca Ludwig) de la bunica sa pe când avea 12 ani.

A fost căsătorit de trei ori: cu Debbie Jones (o britanică pe care a cunoscut-o într-un turneu, mariajul a durat între 1988 și 1990), cu Skylar Satenstein (medic, între 1997 și 2004) și cu Jessica Miller (fotomodel american, începând din 2015 și până în prezent).

De asemenea, a avut o relație de lungă durată cu actrița daneză Connie Nielsen (între 2004 și 2012). Connie este cea care a interpretat-o pe Lucilla din Gladiatorul.

Lars Ulrich are trei copii: Myles Ulrich (22 de ani), Layne Ulrich (19 ani) și Bryce Thadeus Ulrich-Nielsen (13 ani).

Lars Ulrich, trecut vs prezent: