Trupa britanică Coldplay a ales o modalitate insolită pentru a marca lansarea de vineri a celui mai recent single al ei, „Higher Power”, care a fost difuzat în premieră mondială la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), informează Reuters și Agerpres.

Coldplay a lansat Higher Power de la bordul ISSFoto: Captura YouTube

Membrii acestui grup rock, devenit cunoscut datorită unor piese precum „Paradise” şi „Viva la Vida”, au folosit un streaming live care le-a asigurat conexiunea cu ISS şi au discutat cu astronautul francez Thomas Pesquet de la Agenţia Spaţială Europeană (ESA), aflat la bordul laboratorului orbital, despre viaţa petrecută în spaţiu.

Rockerii britanici i-au trimis lui Thomas Pesquet videoclipul piesei „Higher Power” - realizat în aer liber şi conţinând hologramele unor extratereştri care dansează pe ritmurile cântecului -, iar astronautul francez a difuzat această înregistrare la bordul ISS.

„În această perioadă nu putem să cântăm pentru nimeni de pe Terra, aşa că ne-am gândit că am putea să cântăm doar pentru tine. E ca un fel de concert pentru un singur om”, a declarat Chris Martin, solistul trupei Coldplay, în timpul discuţiei online cu Thomas Pesquet.

La rândul ei, înregistrarea acestei conversaţii speciale a fost distribuită vineri pe internet. Săptămâna trecută, trupa Coldplay a anunţat pe contul său de Twitter că noul single „Higher Power”, produs de compozitorul şi producătorul suedez Max Martin, „a sosit pe o tastatură mică şi într-o chiuvetă de baie la începutul anului 2020”.

Trupa Coldplay va interpreta single-ul „Higher Power” săptămâna viitoare, pe 11 mai, la BRIT Awards, gala de decernare a celor mai importante premii din muzica pop-rock britanică, pe un ponton amenajat pe râul Tamisa, în proximitatea O2 Arena din Londra, unde va avea loc ceremonia de înmânare a acestor trofee.

Trupa britanică va susţine pe 22 mai şi un concert difuzat prin streaming de organizatorii Festivalului Glastonbury, după ce evenimentul în format fizic a fost anulat încă o dată din cauza pandemiei de COVID-19.