Delegaţiile artiştilor care reprezintă România și Malta la concursul Eurovision 2021 au fost testate negativ la COVID-19 şi vor putea reveni luni la repetiţii, la centrul de evenimente Ahoy din Rotterdam. Acestea vor participa la activităţile festivalului, după ce duminică au fost obligate să se izoleze şi să lipsească de la ceremonia de deschidere, relatează EFE.

Eurovision 2021Foto: Hotnews

Echipele Maltei şi României sunt cazate în acelaşi hotel în care stau şi delegaţiile Poloniei şi Islandei, care au avut fiecare printre membrii lor câte un caz pozitiv de COVID-19. Acest lucru a obligat plasarea în izolare a tuturor, conform protocoalelor de securitate sanitară definite de organizatorii concursului, precum efectuarea de teste anti-COVID-19.

Patru ţări au lipsit duminică de pe Covorul Turcoaz, la ceremonia de inaugurare care a marcat numărătoarea inversă către marea finală de sâmbătă a concursului Eurovision 2021, care anul acesta este găzduit de oraşul olandez Rotterdam, într-un eveniment cu public redus şi supus unor măsuri stricte de securitate sanitară.

Organizatorii au explicat că atât Malta, cât şi România vor urca luni pe scena repetiţiilor, după rezultatele negative primite la testele realizate în cursul dimineţii, conform "procedurii obişnuite".

Reprezentantele Maltei şi România vor concerta în cadrul primei semifinale Eurovision 2021, care va avea loc marţi, 18 mai.

În ce priveşte delegaţia poloneză şi după cazul pozitiv detectat sâmbătă, întreaga echipă a fost supusă unor teste PCR, însă până la urmă "toate testele au ieşit negative". Totuşi, ca măsură de precauţie, delegaţia Poloniei va rămâne în carantină până la efectuarea de noi teste, înainte de repetiţia generală a primei semifinale în care va concerta reprezentanta acestei ţări şi care va avea loc marţi.

Delegaţia islandeză s-a supus la rândul său unor teste de COVID-19 şi este în aşteptarea rezultatelor, iar întreaga echipă a fost plasată în carantină, şi va trebui să repete testele pentru COVID-19 înainte de cea de-a doua semifinală când vor urca pe scenă.

România este reprezentată la Rotterdam de Roxen, cu melodia "Amnesia". Roxen va concura în prima semifinală Eurovision și va fi al 13-lea artist care va urca pe scena de la Rotterdam. A doua semifinală va avea loc pe 20 mai, iar marea finală, sâmbătă, 22 mai.