​Untold, unul dintre cele mai mari festivaluri din Europa, va fi organizat între 9 și 12 septembrie 2021, fiind așteptați sute de mii de oameni, au anunțat luni organizatorii. Festivalul de la Cluj-Napoca fusese programat inițial pentru luna august 2021, dar organizatorii spun că mutarea acestuia în luna septembrie reprezintă o extra garanție că evenimentul se va putea ține în acest an în cele mai bune condiții. Primele abonamente vor fi disponibile de joi, 10 iunie. Potrivit regulilor adoptate de către Guvern, din 1 iunie este permisă organizarea de festivaluri, concerte sau alte evenimente culturale cu peste 1.000 de participanți, cu condiția ca aceștia să fie vaccinați. Reprezentanții festivalului au precizat pentru HotNews.ro că mizează pe faptul că până în septembrie mare parte din oameni vor fi vaccinați, iar Guvernul va completa această condiție valabilă acum, în sensul în care să poată ăparticipa la evenimente cu un număr mare de oameni și cei cu test PCR negativ sau care au avut COVID-19.

Untold 2021Foto: Hotnews
  • "Guvernul României a dat undă verde pentru organizarea marilor festivalurilor, fără limită de capacitate. Astfel, datorită succesului pe care îl are campania de vaccinare, România este printre primele țări care își deschide porțile către publicul iubitor de festivaluri.
  • UNTOLD 2021 va fi o reîntâlnire îndelung așteptată, după aproape doi ani de pauză, o sărbătoare mondială a revenirii la normalitate. Și pentru cei peste 1000 de furnizori și 15.000 de colaboratori ai festivalului, garanția că se întâmplă a șasea ediție UNTOLD înseamnă o relansare a activității după mai bine de 16 luni de pauză.
  • Programat inițial pentru luna august 2021, organizatorii festivalului UNTOLD, spun că mutarea lui în luna septembrie reprezintă o extra garanție a faptului că festivalul se va putea ține în acest an, la cele mai înalte standarde, cu cei mai buni artiști și în cele mai sigure condiții", au anunțat luni organizatorii.

Ce măsuri de siguranță vor fi luate

Reprezentanții UNTOLD spun că au pus la dispoziția autorităților toate studiile științifice și rezultatele evenimentelor pilot organizate în străinătate, care demonstrează siguranța maximă a evenimentelor organizate cu acces doar pentru vaccinați, testați sau cei cu anticorpi. De asemenea, Uniunea Europeană va aproba de la 1 iulie Certificatul Verde - Covid 19 care asigură aceleași 3 condiții: vaccin, certificat anticorpi sau test negativ (antigen sau PCR).

Experiența, rigurozitatea și seriozitatea organizatorilor UNTOLD, alături de măsurile de maximă siguranță propuse, vor permite condiții de siguranță la evenimentul de la Cluj-Napoca, spun organizatorii.

De la 1 iunie, este permisă organizarea de festivaluri, concerte și alte evenimente culturale în limita a 1.000 de persoane, dacă acestea sunt vaccinate anti-COVID, au trecut prin boală sau prezintă un test PCR negativ. Pot participa peste 1.000 de oameni la astfel de evenimente, însă doar cu condiția ca ei să fie vaccinați.

Edy Chereji, directorul de comunicare al Untold, a precizat pentru HotNews.ro că organizatorii mizează pe faptul că până în septembrie Guvernul va completa actualele prevederi, astfel încât la evenimentele cu peste 1.000 de participanți să poată participa și cei care au trecut prin boală sau care prezintă test COVID negativ. "De asemenea, noi estimăm că până în septembrie în jur de 90% dintre cei care vin la festival vor fi vaccinati. (...) Între timp, va exista și certififcatul verde COVID, care include toate cele trei variante: vaccin, anticorpi după trecerea prin boală sau test negativ", a mai spus reprezentantul Untold.

Primele abonamente la Untold 2021, disponibile joi, 10 iunie

Începând de luni, 7 iunie, fanii festivalului UNTOLD care încă nu au un abonament sau bilet se pot înregistra pe untold.com pentru a achiziționa abonamente pentru ediția din acest an. Abonamentele se vor pune în vânzare joi, 10 iunie, la prețul de 149 euro plus taxe, doar pentru cei înregistrați pe untold.com.

De asemenea, toți fanii care și-au cumpărat abonamente pentru UNTOLD 2020 și le-au transformat în abonamente ANYTIME, pot opta începând de joi, 10 iunie, pentru ediția din 2021.

La ediția aniversară din 2019 au participat peste 375.000 de persoane, în cele 4 zile ale festivalului.

Organizatorii UNTOLD mai anunță că pregătesc și în acest an nume mari internaționale și cea mai intensă experiență de până acum. De-a lungul anilor pe scenele festivalului Untold au urcat nume precum: David Guetta, Martin Garrix, Avicii, Dimitri Vegas&Like Mike, Armin van Buuren, Kygo, Steve Aoki, Tiesto, Afrojack, Diplo, Hardwell, The Chainsmokers, Timmy Trumpet, Axwell ^ Ingrosso, Don Diablo, Marshmello, Solomun, Nina Kraviz, Boris Brejcha, Paul Kalkbrenner, Jamie Jones, Pan-Pot, Tale of Us, Sven Vath, Chris Liebing, Dubfire, Robbie Williams, The Prodigy, Black Eyed Peas, Stormzy, Jason Derulo, Tinie Tempah, Ellie Goulding, Hurts, John Newman, James Arthur, MO și mulți alții.

De la 1 iunie, este permisă organizarea de festivaluri, concerte și alte evenimente culturale în limita a 1.000 de persoane, dacă acestea sunt vaccinate anti-COVID, au trecut prin boală sau prezintă un test PCR negativ. Pot participa peste 1.000 de oameni la astfel de evenimente, cu condiția ca ei să fie vaccinați.