Joey Jordison, fostul baterist al trupei americane de heavy metal Slipknot, a murit la vârsta de 46 de ani, anunță BBC.

Joey Jordison a facut parte din Slipknot pana in 2013Foto: Larry Marano / Shutterstock Editorial / Profimedia

Anunțul a fost făcut de familia acestuia într-un comunicat de presă în care afirmă că Jordison s-a stins liniștit în timpul somnului.

Membrii familiei nu au dezvăluit cauza morții însă au afirmat că moartea sa i-a lăsat cu „inimile goale și o tristețe de nedescris”.

Jordison a fost unul dintre muzicienii originali ai Slipknot, formând trupa în 1995 alături de percuționistul Shawn Crahan și basistul Paul Gray.

Trupa a lansat primul său album 4 ani mai târziu, acesta fiind primit cu entuziasm de comunitatea heavy metal. Slipknot a vândut de atunci milioane de albume în întreaga lume, câștigând și un premiu Grammy pe parcurs.

Slipknot este cunoscută pentru stilul său unic de muzică agresivă combinat cu purtarea de măști în timpul interpretărilor.

Jordison a făcut parte din trupă până în 2013, dezvăluind ulterior că a părăsit Slipknot după ce a fost diagnosticat cu mielită transversală, o formă de scleroză multiplă.

Joey Jordison a cântat alături și de alte trupe rock celebre, printre care Murderdolls, Metallica, Korn și Rob Zombie.

Fanii Slipknot, ai muzicii rock și cântăreți renumiți au inundat platformele de social media cu omagii aduse lui Jordison după anunțul stingerii sale din viață.

Moartea sa vine la puțin peste un deceniu după ce Paul Gray, unul dintre ceilalți 2 fondatori ai Slipknot, s-a stins din viață în urma unei supradoze de droguri.