Un judecător britanic a decis luni că melodii ale trupei punk Sex Pistols pot fi folosite într-un serial al Disney, în pofida opoziției solistului Johnny Rotten, relatează Bloomberg.

Johnny RottenFoto: Joshua Bratt / Alamy / Profimedia Images

Steve Jones, fostul chitarit al trupei, și Paul Cook, fostul toboșar al Sex Pistols, l-au dat în judecată pe Rotten (pe numele său real John Lydon) după ce acesta a încercat să blocheze folosirea muzicii formației punk în „Pistol”, un serial Disney creat pe baza unei biografii scrise de Jones.

Lydon a declarat luna trecută în timpul audierilor care au avut loc la Înalta Curte a Marii Britanii că se opune folosirii muzicii trupei într-o emisiune pe care a catalogat-o drept „baliverne”.

Acesta afirmase anterior că este îngrijorat că serialul îl va înfățișa într-o lumină negativă.

Lydon a susținut că melodiile Sex Pistols nu pot fi folosite fără acordul său însă Cook și Jones au afirmat că o înțelegere din 1998 permite utilizarea lor printr-o decizie majoritară a membrilor trupei.

Judecătorul Anthony Mann le-a dat câștig de cauză celor doi și a hotărât că aceștia au dreptul să invoce „majoritatea de voturi” prevăzută în înțelegere.

„Resping sugestia făcută de acesta (Lydon) că nu cunoștea sau înțelegea cu adevărat efectele (înțelegerii)”, a notat judecătorul.

„Pistol” este produs de FX, o filială a Disney, și regizat de Danny Boyle, câștigător al premiului Oscar pentru filmele „Transpotting” și „Slumdog Millionaire”.

Pistol” is being made for Disney subsidiary FX and is directed by Danny Boyle, the Academy Award-winning director of “Trainspotting” and “Slumdog Millionaire.

Formată în Londra în 1975, Sex Pistols a energizat și scandalizat scena muzicală din Marea Britanie cu cântece ca „God Save the Queen” și „Anarchy in the U.K.”.

Trupa s-a despărțit în 1978 după ce a scos un album, basistul Sid Vicious murind un an mai târziu.

Restul membrilor trupei s-au reunit de-a lungul anilor pentru mai multe concerte, cel mai recent având loc în 2008.