Festivalul UNTOLD este primul eveniment din România la care accesul se va face cu certificatul digital european COVID-19, au anunțat luni organizatorii. De asemenea, va fi permis accesul și pe bază de testare rapidă antigen. Festivalul UNTOLD va avea loc la Cluj, în perioada 9 - 12 septembrie

Untold 2021Foto: Hotnews

Conform unui comunicat de presă transmis de organizatori și citat de Agerpres, fanii UNTOLD vor putea intra în acest an în perimetrul festivalului doar cu Certificatul Digital EU COVID-19 sau cu testare rapidă antigen.

Participanţii trebuie să prezinte actul de identitate şi Certificatul Digital EU COVID-19 (Green Pass), care să conţină: fie dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare cu un vaccin autorizat în România, fie dovada că se află în perioada cuprinsă între a 15-a şi 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, fie dovada rezultatului negativ al unui test RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore.

  • "Cei care se testează (antigen rapid) în centrele sau clinicile furnizorilor medicali autorizaţi ai festivalului UNTOLD primesc automat după testare brăţara care atestă veridicitatea testului şi rezultatul negativ.
  • Aceştia nu trebuie să mai prezinte Certificatul Digital EU COVID-19 la intrarea în festival, dar trebuie să aibă la ei dovada rezultatului negativ al testului, în format fizic sau electronic, şi actul de identitate pe toată durata evenimentului.
  • Centrele şi clinicile furnizorilor medicali autorizaţi vor fi disponibile în perioada următoare pe untold.com", se mai arată în comunicat.

De asemenea, copiii cu vârste cuprinse între 7 şi 12 ani trebuie să prezinte rezultatul unui test negativ (antigen rapid sau RT-PCR) sau dovada trecerii prin boală, precum şi certificatul de naştere. Cei care au între 12 şi 14 ani trebuie să prezinte dovada vaccinării, a trecerii prin boală sau rezultatul negativ al unui test (antigen rapid sau RT-PCR) şi certificatul de naştere. Participanţii care au între 14 şi 18 ani pot intra la festival cu dovada vaccinării, a trecerii prin boală sau rezultatul negativ al unui test (antigen rapid sau RT-PCR) şi cartea de identitate.

Festivalul UNTOLD va avea loc la Cluj, în perioada 9 - 12 septembrie, şi se prezintă drept cel mai mare festival din acest an din Europa. În 2019, Untold a avut 372.000 de vizitatori. Pe 11 iunie, organizatorii au anunţat că într-o singură zi au fost vândute peste 11.000 de bilete.

La ediţia din acest an sunt aşteptaţi David Guetta, Martin Garrix, Dimitri Vegas & Like Mike, The Script, Parov Stelar, Tyga, Sam Feldt.