MTV a decis să menţină gala Europe Music Awards de anul acesta în Ungaria, în semn de solidaritate faţă de comunitatea LGBTQ+ şi în ciuda faptului că parlamentul ţării a adoptat în luna iunie o lege considerată homofobă, relatează Variety.

MTV Europe Music AwardsFoto: MTV

Pusă în aplicare, legea - condamnată de companii importante internaţionale, inclusiv ViacomCBS, care deţine MTV - ar putea forţa ca producţii precum „Harry Potter”, „Modern Family” şi „Friends” să ajungă într-un slot de noapte la televiziuni, relatează News.ro

„Trebuie să fiu sincer cu voi, ca bărbat homosexual, sentimentele personale s-au îmbunătăţit”, a spus într-un memoriu trimis echipei Chris McCarthy, preşedinte şi CEO MTV Entertainment Group Worldwide. „După ce am aflat că această lege a trecut, prima reacţie a fost că ar trebui să mutăm evenimentul în altă ţară”.

Totuşi, a spus el, „după ce emoţiile s-au temperat”, a luat legătura cu diverse grupuri activiste şi cu avocaţi specializaţi pe probleme ale comunităţii LGBTQ+.

„Decizia a fost foarte clară pentru noi toţi”, a continuat MacCarthy. „Nu ar trebui să mutăm evenimentul. Ci să mergem înainte, folosind show-ul ca pe o oportunitate de a fi solidari faţă de comunitatea LGBTQ+ din Ungaria şi din lume, continuând să luptăm pentru egalitate pentru toţi”.

În consecinţă, MTV EMA 2021 va avea loc, cu prezenţă fizică, la Papp László Budapest Sportaréna pe 14 noiembrie.

Gazda show-ului, nominalizările, invitaţii şi prezentatorii urmează să fie anunţaţi.