Trupa americană Red Hot Chili Peppers a dezvăluit un nou single, „Black Summer”, al 12-lea album al muzicienilor, anunță revista Rolling Stone, citată de News.ro.

„Black Summer”, noul single al Red Hot Chili PeppersFoto: Captura YouTube

Acest titlu este un extras de la al 12-lea album, „Unlimited Love”, care va apărea pe 1 aprilie.

Fidel rock-ului alternativ, „Black Summer” marchează şi o reîntoarcere la surse pentru Red Hot Chili Peppers: chitaristul John Frusciante, care a scris unele dintre cele mai cunoscute melodii şi care a părăsit grupul în 2009, a revenit în formaţie şi a înregistrat acest single şi viitorul album cu colegii săi.

Mesajul Red Hot Chili Peppers pentru fani

„Singurul nostru obiectiv este să ne pierdem în muzică. Ne-am petrecut mii de ore, împreună şi individual, perfecţionându-ne, pentru a face cel mai bun album posibil. Antenele noastre au fost în acord cu cosmosul divin, am fost extrem de recunoscători pentru oportunitatea de a fi împreună într-o cameră şi, încă o dată, să încercăm să ne îmbunătăţim. Zile, săptămâni şi luni petrecute ascultându-ne unul pe altul, compunând cu mare grijă”, au scris pe Facebook John, Anthony, Chad şi Flea.

Cel mai recent album lansat de RHCP este „The Getawa” (2016), vândut în peste 1,3 milioane de exemplare la nivel global. Grupul rock Red Hot Chili Peppers a fost înfiinţat la Los Angeles în 1983.

Stilul muzical al trupei californiene combină în principal elemente de rock şi funk, cu influenţe punk, metal şi rap.

Grupul a câştigat şapte premii Grammy şi a lansat 11 albume de studio, care au fost vândute în peste 80 de milioane de copii pe plan mondial.

Din palmaresul trupei fac parte, între altele, şase premii Grammy, trei Brit Awards şi patru American Music Awards. În prezent, trupa e alcătuită din Flea (bas), Anthony Kiedis (voce), John Frusciante (chitară) şi Chad Smith (tobe).