WRS va reprezenta România la Eurovision 2022, de la Torino, Italia, cu piesa "Llamame", în luna mai, după ce a câștigat finala Selecţiei Naţionale, care a avut loc sâmbătă.

HotNews.roFoto: Hotnews

WRS a obţinut 59 de puncte, învingându-i pe Dora Gaitanovici, locul trei, şi Kyrie Mendél, locul doi.

Câştigătorul a fost decis de juriul concursului - Alexandra Ungureanu, Ozana Barabancea, Randi, Cristian Faur şi Adrian Romcescu - şi de telespectatori (prin SMS), punctajul acordat de public având ponderea celui acordat de un jurat.

12.599 de telespectatori au votat, sâmbătă seară, la finala Selecţiei Naţionale.

Sâmbătă seară, finaliştii Selecţiei Naţionale au apărut, pe rând, pe scenă intrerpretând refrene ale pieselor câştigătoare la Eurovision Song Contest, reorchestrate de producătorul muzical Mihai Pocorschi. Ei au fost însoţiţi de percuţioniştii de la Superchill şi de Trouble Dance Academy.

Eurovison 2022 - România participă cu WRS - Llamame

Cine este WRS

Numele real al lui WRS (pronunțat urs) este Andrei Ionuț Ursu și este născut în Buzău în 1993.

El a lucrat ca dansator pentru artiști celebri precum Inna, Antonia sau Carla's Dreams și a făcut parte din echipa de balet a PRO TV la emisiuni precum Vocea României și Românii au talent. În ianuarie 2020, a semnat cu Global Records și a început proiectul muzica electropop cu numele de scenă WRS.

A început să danseze la vârsta de 12 ani pentru că a fost încurajat de părinții săi, dansatori de muzică populară.

În 2015 și-a început cariera muzicală în trupa de băieți Shot. După doi ani, a părăsit proiectul, s-a mutat la Londra și a început să compună muzică.

WRS a debutat în ianuarie 2020 cu piesa „Why”.

În februarie 2022, WRS a lansat single-ul „Llamame”, cu care s-a calificat în finala selecției naționale pentru piesa care va reprezenta România la Concursul Muzical Eurovision 2022.

Ce șanse are România la Eurovizion. Cotațiile caselor de pariuri

Ucraina este dată de casele de pariuri ca având cele mai mari șanse să câștige Eurovision 2022 din Torino, în contextul conflictului inițiat de Rusia în această țară.

Ucraina este cotată la casele de pariuri cu 25% șanse de câștig, în timp ce România este cotată cu mai puțin de 1% șanse de câștig.

Conform datelor centralizate de Eurovision World de la 6 mari case de pariuri, România este cotată printre ultimele, cu sub 1% șanse să câștige trofeul.

Desigur, aceste cotații fluctuează și pe măsură ce vor fi anunțați toți concurenții, România ar mai putea urca în clasament.

Care sunt piesele care au participat la Finala Eurovision 2022 România

Piesa care va reprezenta România la Eurovision Song Contest 2022 de la Torino, Italia, a fost aleasă dintre:

Reamintim că Rusia a fost exclusă din concursul Eurovision din cauza războiului declanșat de Vladimir Putin în Ucraina.