Ucraina și Moldova se numără printre primele 10 țări care vor merge în finala de pe 14 mai de la Torino a concursului Eurovision 2022, după prima seminifinală care a avut loc marți seară.

Orchestra KalushFoto: Eurovision Facebook

Show-ul de marţi seară, de la Torino, a fost deschis cu melodia „The Sound of Beauty”, sloganul competiţiei.

Laura Pausini, Alessandro Cattelan şi Mika au fost gazdele show-ului. Semifinala a fost comentată pentru telespectatorii TVR de Bogdan Stănescu.

Care sunt primele 10 țări care merg în Finala Eurovision 2022

Lituania - Monica Liu - „Sentimentai”

Elveţia - Marius Bear - „Boys Do Cry”

Ucraina - Kalush Orchestra - „Stefania”

Regatul Ţărilor de Jos - S10 - „De Diepte”

Republica Moldova - Zdob şi Zdub & Advahov - „Trenuleţul”

Portugalia - Maro - „Saudade, Saudade”

Islanda - Systur - „Með Hækkandi Sól”

Grecia - Amanda Giorgiadie Tenfjord - „Die Together”

Norvegia - Subwoolfer - „Give That Wolf a Banana”

Armenia - Rosa Linn - „Snap”

Cu ce piesă s-a calificat Ucraina în finala Eurovision 2022

Ucraina este cotată la casele de pariuri cu 49% șanse de câștig cu doar patru zile înainte de finala de pe 14 mai de la Torino.

Ucraina participă la finala Eurovision Song Contest 2022 cu melodia ”Stefania”, interpretată de Kalush Orchestra, după ce marți trupa a trecut de prima semifinală.

Cu ce piesă s-a calificat Moldova în finala Eurovision

Republica Moldova s-a calificat, după prima semifinală a Eurovisionului de marți seară, pentru a merge în Marea finală de sâmbătă cu melodia „Trenulețul”, interpretată de formația Zdob și Zdub și frații Advahov.

Moldova este cotată la casele de pariuri cu mai puțin de 1% șanse de câștig.

„Llamame”, melodia care va reprezenta România în a doua semifinală Eurovision

Țările care vor evolua la semifinala a doua de joi, 12 mai sunt: Australia, Georgia, Cipru, Serbia, Finlanda, Azerbaidjan, San Marino, Israel, Malta - în prima parte, iar Muntenegru, România, Cehia, Polonia, Belgia, Macedonia de Nord, Suedia, Estonia, Irlanda în a doua parte a serii.

Astfel, România va intra în concurs joi, 12 mai, în partea a doua a Semifinalei cu numărul 2, iar cel care va reprezenta țara noastră este WRS, cu piesa "Llamame", după ce a câștigat finala Selecţiei Naţionale.

România este cotată de asemenea cu mai puțin de 1% șanse de câștig la casele de pariuri.

Cine este WRS, reprezentantul României la Eurovision 2022

Numele real al lui WRS (pronunțat urs) este Andrei Ionuț Ursu și este născut în Buzău în 1993.

El a lucrat ca dansator pentru artiști celebri precum Inna, Antonia sau Carla's Dreams și a făcut parte din echipa de balet a PRO TV la emisiuni precum Vocea României și Românii au talent. În ianuarie 2020, a semnat cu Global Records și a început proiectul muzica electropop cu numele de scenă WRS.

A început să danseze la vârsta de 12 ani pentru că a fost încurajat de părinții săi, dansatori de muzică populară.

În 2015 și-a început cariera muzicală în trupa de băieți Shot. După doi ani, a părăsit proiectul, s-a mutat la Londra și a început să compună muzică.

WRS a debutat în ianuarie 2020 cu piesa „Why”.

În februarie 2022, WRS a lansat single-ul „Llamame”, cu care s-a calificat în finala selecției naționale pentru piesa care va reprezenta România la Concursul Muzical Eurovision 2022.

Cea mai recentă piesă a lui wrs, "Amore'' feat. Ilkan Gunuc a ajuns pe locul 7 în Top Radio MediaForest, pe locul 12 în Top TV Bulgaria şi a atins un vârf în Top 200 Shazam #3 RO, #19 Bulgaria, #67 Moldova, fiind inclusă în playlisturile editoriale NMF Turcia, RO + Hit Dans, Yaz, Dance toată ziua. Totodată, piesa "Tsunami" a devenit o senzaţie internațională ajungând pe primele locuri în topurile din Bulgaria (#24 Radio, #3 TV, #3 Top 200 Shazam, #12 Apple Dance), România (#35 Top 200 Shazam, #19 Apple Dance), potrivit TVR.