Reprezentantul României la concursul de muzică Eurovision 2022 a concurat joi seara în cea de-a doua semifinală și s-a calificat în marea finală. WRS a cântat piesa „Llamame”, iar din semifinală doar zece concurenți s-au calificat mai departe în marea finală de sâmbătă.

WRS cu piesa Llamame reprezintă România la Eurovision 2022Foto: Jussi Nukari / Shutterstock Editorial / Profimedia

România s-a calificat în finala Eurovison 2022

---

Știrea inițială:

România intră, joi, în a doua parte (poziția 13) din cea de-a doua semifinală a concursului Eurovision 2022 desfășurat la Torino în Italia.

Țările care vor evolua la semifinala a doua de joi, 12 mai sunt: Australia, Georgia, Cipru, Serbia, Finlanda, Azerbaidjan, San Marino, Israel, Malta - în prima parte, iar Muntenegru, România, Cehia, Polonia, Belgia, Macedonia de Nord, Suedia, Estonia, Irlanda în a doua parte a serii.

Doar zece dintre concurenți vor merge mai departe, în Finală. Ţările din grupul celor cinci mari plătitoare (big five) – Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie şi Italia – sunt calificate direct în finală.

Care sunt piesele care intră în semifinala #2 de la Eurovision 2022

1. Finlanda: The Rasmus - Jezebel

2. Israel: Michael Ben David - I.M

3. Serbia: Konstrakta - In Corpore Sano

4. Azerbaijan: Nadir Rustamli - Fade To Black

5. Georgia: Circus Mircus - Lock Me In

6. Malta: Emma Muscat - I Am What I Am

7. San Marino: Achille Lauro - Stripper

8. Australia: Sheldon Riley - Not the Same

9. Cipru: Andromache - Ela

10. Irlanda: Brooke Scullion - That's Rich

11. Macedonia de Nord: Andrea - Circles

12. Estonia: Stefan - Hope

13. România: WRS - Llámame

14. Polonia: Ochman - River

15. Muntenegru: Vladana - Breathe

16. Belgia: Jérémie Makiese - Miss You

17. Suedia: Cornelia Jakobs - Hold Me Closer

18. Cehia: We Are Domi - Lights Off

Cum se votează la Eurovision cine va merge în marea finală

Fanii din ţările repartizate în a doua semifinală şi cei din Spania, Marea Britanie şi Germania decid, alături de juriile de specialitate (al cărui vot contează 50%), cine va merge în Marea Finală. Juriul a deliberat după prestațiile artiștilor dintr-o repetiție oficială desfășurată miercuri.

La semifinala de joi seară fanii (cu excepția celor care locuiesc în România) vor putea vota Llamame de până la 20 de ori de pe același număr de telefon sau prin aplicația de pe site-ul oficial al concursului: www.eurovision.tv, anunță TVR.ro

WRS reprezintă România la Eurovision 2022 cu piesa „Llámame”

România va intra în concurs joi, 12 mai, în partea a doua a Semifinalei cu poziția 13, iar cel care va reprezenta țara noastră este WRS, cu piesa "Llamame", după ce a câștigat finala Selecţiei Naţionale.

Cine este WRS, reprezentantul României la Eurovision 2022

Numele real al lui WRS (pronunțat urs) este Andrei Ionuț Ursu și este născut în Buzău în 1993.

El a lucrat ca dansator pentru artiști celebri precum Inna, Antonia sau Carla's Dreams și a făcut parte din echipa de balet a PRO TV la emisiuni precum Vocea României și Românii au talent. În ianuarie 2020, a semnat cu Global Records și a început proiectul muzica electropop cu numele de scenă WRS.

A început să danseze la vârsta de 12 ani pentru că a fost încurajat de părinții săi, dansatori de muzică populară.

În 2015 și-a început cariera muzicală în trupa de băieți Shot. După doi ani, a părăsit proiectul, s-a mutat la Londra și a început să compună muzică.

WRS a debutat în ianuarie 2020 cu piesa „Why”.

În februarie 2022, WRS a lansat single-ul „Llamame”, cu care s-a calificat în finala selecției naționale pentru piesa care va reprezenta România la Concursul Muzical Eurovision 2022.

Cea mai recentă piesă a lui wrs, „"Amore'' feat. Ilkan Gunuc a ajuns pe locul 7 în Top Radio MediaForest, pe locul 12 în Top TV Bulgaria şi a atins un vârf în Top 200 Shazam #3 RO, #19 Bulgaria, #67 Moldova, fiind inclusă în playlisturile editoriale NMF Turcia, RO + Hit Dans, Yaz, Dance toată ziua. Totodată, piesa "Tsunami" a devenit o senzaţie internațională ajungând pe primele locuri în topurile din Bulgaria (#24 Radio, #3 TV, #3 Top 200 Shazam, #12 Apple Dance), România (#35 Top 200 Shazam, #19 Apple Dance), potrivit TVR.

Ce cote are România la casele de Pariuri / Cine este marea favorită

Conform datelor centralizate de Eurovision World de la 17 mari case de pariuri, România este cotată printre ultimele, cu sub 1% șanse să câștige trofeul.

Ucraina este favorita detașată la casele de pariuri, cu 53% șanse de câștig conform cotațiilor de la pariuri.

Ucraina va participa la Eurovision Song Contest 2022 cu melodia „Stefania”, interpretată de Kalush Orchestra.

Vezi și:

Eurovision Song Contest 2022 are loc în Italia, la Torino, cu semifinalele pe 10 şi 12 mai şi finala pe 14 mai 2022. România va intra în concurs joi, 12 mai, în partea a doua a Semifinalei cu numărul 2.

Sub sloganul “The sound of beauty”, Eurovision Song Contest 2022 va aduce, pe scena din Torino, reprezentanţii celor 40 de ţări înscrise în competiţie: Albania, Armenia, Australia, Austria, Azerbaidjan, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Georgia, Grecia, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Muntenegru, Norvegia, Polonia, Portugalia, Regatul Ţărilor de Jos, România, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Ucraina şi Marea Britanie, potrivit TVR.ro

Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de EBU - cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. European Song Contest (ESC) se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume, fiind transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.

Televiziunea Română este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993. Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006).