TikTok a adunat unele dintre cele mai virale melodii de pe platformă într-un album care va fi lansat pe CD şi vinil în această vară, a anunţat vineri reţeaua de socializare, potrivit AFP.

TikTokFoto: Lehuishi, Dreamstime.com

Prin acest parteneriat cu Warner Classics, TikTok se aventurează pentru prima dată pe piaţa muzicală tradiţională.

Şase single-uri de pe album vor fi difuzate pe platformele de streaming în 8 iulie. Toate cele 18 melodii de pe albumul complet "TikTok Classics: Meme and Viral Hits" vor fi disponibile în luna august pe platformele de streaming şi în magazine.

Oricine a petrecut timp pe populara reţea de socializare va recunoaşte imediat melodii precum "No Roots" a lui Alice Merton sau piesa pentru pian "Pieces" a lui Danilo Stankovic, vizualizate de 3,4 milioane de "tiktokeri".

"Să asculţi No Roots într-un nou context muzical este inspiraţional. Sunt entuziasmată de acest proiect şi abia aştept să văd cum va prinde viaţă", a spus Alice Merton.

Toate piesele au fost refăcute în întregime de Deutsches Filmorchester Babelsberg.

Compilaţia cuprinde și melodii tipice care pot deveni virale pe platformă, cum ar fi "Monkeys Spinning Monkeys", o melodie jucăuşă, care este un fundal muzical perfect pentru multe videoclipuri lejere (peste 27,1 milioane).

O altă melodie de pe album este "Wellerman (Sea Shanty)", care a luat cu asalt TikTok-ul la începutul anului 2021, după ce un poştaş scoţian pe nume Nathan Evans s-a înregistrat cântând acest cântec popular din secolul al XIX-lea.

Piesa a devenit virală, Brian May de la Queen şi compozitorul Andrew Lloyd Webber fiind printre cei care au oferit propria versiune a cântecului, devenită la rândul ei virală. (Sursa: Agerpres)