Organizatorii Eurovision au anunțat luni că Marea Britanie va găzdui ediția din 2023, potrivit BBC. Reprezentanții concursului muzical european au decis că ediția de anul viitor nu poate avea loc în siguranță în Ucraina, ţara câştigătoare, din cauza războiului care se desfășoară de cinci luni. BBC a început discuțiile cu Uniunea Europeană de Radiodifuziune pentru a stabili detaliile privind organizarea.

HotNews.roFoto: Hotnews

Organizatorii spectacolului, care are o tradiție de 66 de ani, au anunțat luni pe contul de Twitter că Eurovision 2023 nu va putea fi organizat în țara câștigătoare, Ucraina, așa cum este obiceiul, din cauza războiului care a început în urmă cu cinci luni.

Uniunea Europeană de Radiodifuziune a decis ca Eurovision 2023 să fie organizat de Marea Britanie, care a obținut locul al doilea la ediția din 2022, astfel că organizatorii au început discuțiile cu BBC privind pregătirile pentru show-ul de anul viitor.

Momentan, nu se știe în ce oraș va avea loc spectacolul, însă Glasgow și Manchester și-au exprimat interesul.

Printre orașele care se vehiculează că ar putea fi candidate se numără Leeds, Liverpool, Newcastle, Birmingham, Aberdeen, Londra, Brighton, Belfast și Cardiff, dar pentru a putea organiza concursul muzical european trebuie să demonstreze că îndeplinesc mai multe criterii: locația trebuie să aibă o capacitate pentru cel puțin 10.000 de spectatori, să aibă un acces facil de la un aeroport internațional și orașul să aibă o capacitate de cazare pentru cel puțin 2.000 de delegați ai artiștilor care participă, jurnaliști și spectatori.

Cine a câștigat Eurovision 2022

Reprezentanta Ucrainei, trupa Kalush Orchestra, a câștigat Eurovision 2022 în luna mai cu piesa Stefania.

Ram Ryder, reprezentantul Marii Britanii, și-a adjudecat locul doi, cel mai bun rezultat al viitoarei țări organizatoare din ultimii 24 de ani.