Pulp, o trupă de brit-pop devenită celebră pe plan internaţional cu piesa „Common People”, se va reuni în curând şi va susţine o serie de concerte în 2023, primele show-uri ale sale după o pauză de peste un deceniu, informează BBC și Agerpres.

PulpFoto: myspace.com/jarviscockerpulp

Toboşarul formaţiei engleze, Nick Banks, a declarat că grupul a creat deja o listă cu date şi locuri „potenţiale” pentru aceste concerte, însă nu poate să ofere deocamdată detalii suplimentare. Declaraţia lui a fost făcută la scurt timp după ce solistul Jarvis Cocker a publicat pe reţelele de socializare un mesaj în care a sugerat o posibilă reunire a grupului britanic.

Nick Bancks a dezvăluit pentru BBC Radio Sheffield că formaţia Pulp plănuieşte această revenire „de câteva luni”, însă proiectul nu a fost încă finalizat. La rândul lui, Jarvis Cocker a declarat în ediţia de luni seară a emisiunii Guardian Live că mesajul său de pe reţelele de socializare a fost „în mod intenţionat unul criptic”, însă grupul Pulp va susţine cu certitudine o serie de concerte în 2023.

Trupa Pulp a susţinut pentru ultima dată un concert în 2012, când 12.000 de persoane au asistat la acea reprezentaţie singulară, ce a avut loc la aproape 35 de ani de la înfiinţarea formaţiei engleze.

Grupul Pulp, celebru pe plan internaţional datorită unor piese precum „Common People”, „Disco 2000” şi „Babies”, a fost creat în oraşul Sheffield în anul 1978.