​Cântăreaţa americană Beyonce va înregistra din nou o piesă de pe noul ei album, „Renaissance”, din cauza unor versuri considerate jignitoare de asociaţiile care militează pentru drepturile persoanelor cu dizabilităţi, informează BBC și Agerpres.

BeyonceFoto: KEVIN WINTER / Getty images / Profimedia

Cântecul vizat, „Heated”, a fost lansat vineri odată cu noul material discografic al vedetei pop-R&B americane şi conţine un termen peiorativ care este utilizat adeseori pentru ironizarea persoanelor cu paralizie cerebrală spastică.

Agentul de presă al cântăreţei Beyonce a declarat pentru BBC că acel cuvânt, care poate avea conotaţii diferite în engleza americană vorbită în Statele Unite, „nu a fost utilizat intenţionat într-un mod vătămător”.

Cuvântul ofensator va fi înlocuit în versurile noii versiuni a acestui single, a precizat acelaşi agent de presă, care nu a dezvăluit deocamdată data la care va fi lansată varianta modificată a piesei „Heated”.

Decizia de reînregistrare a acestui single a venit la doar câteva săptămâni după ce vedeta pop americană Lizzo a prezentat scuze publice pentru folosirea aceluiaşi cuvânt în cântecul ei „GRRRLS”.

La doar câteva zile după aceea, Lizzo a reînregistrat şi a lansat din nou acel single, care nu a mai conţinut cuvântul ofensator.

Criticile aduse lui Beyoncé

Atunci când fanii cântăreţei Beyonce au ascultat vineri pentru prima dată cântecul „Heated”, s-au simţit ca şi cum „ar fi primit o palmă peste faţă”, a declarat Hannah Diviney, o militantă pentru drepturile persoanelor cu dizabilităţi, pentru BBC.

La rândul ei, asociaţia Scope, care activează în acelaşi domeniu, i-a cerut public cântăreţei Beyonce să înregistreze din nou această piesă, însă a apreciat decizia anunţată de vedeta pop-R&B.

Unii dintre fani i-au luat totuşi apărarea cântăreţei Beyonce, spunând că termenul în cauză poate avea un înţeles diferit în engleza americană - folosit adeseori cu sensurile de „a se panica” sau „a înnebuni” (deşi şi aceste expresii pot fi considerate la rândul lor lipsite de sensibilitate faţă de persoanele care suferă de afecţiuni mintale).

În pofida controverselor, cel de-al şaptelea album de studio lansat de Beyonce, „Renaissance”, are mari şanse să ajungă în acest weekend pe primul loc în topurile muzicale din numeroase ţări ale lumii.