Elton John ar putea continua să cânte în metavers mult timp după ce va renunţa la turnee, relatează miercuri site-ul contactmusic.com citat de Agerpres.

Elton John la New OrleansFoto: Erika Goldring / Getty Images / Profimedia

Artistul britanic, în vârstă de 75 de ani, va renunţa la turnee după încheierea „Farewell Yellow Brick Road”, în iulie anul viitor.

Cu toate acestea, există un proiect pe cinci ani, menit să aducă muzica starului, cunoscut pentru hituri precum „I'm Still Standing”, mai aproape de generaţiile viitoare, căutându-se în acelaşi timp cea mai bună modalitate prin care Elton John va putea să evolueze în universul realităţii virtuale.

Într-un interviu acordat revistei Music Week, soţul şi managerul său David Furnish a declarat despre metavers:

„Va fi o mare piaţă nouă pentru descoperirea muzicii. O analizăm îndeaproape, dar cu atenţie. Elton a fost oarecum ca un avatar toată viaţa, aducând unele lucruri (noi) şi renunţând la altele, făcând schimbări şi mergând înainte”.

Echipa din spatele „Omului rachetă” promovează deja muzica lui în rândul generaţiilor mai tinere, peste 50% din catalogul artistului fiind consumat de persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani.

Elton John, colaborare cu Britney Spears

„Este greu să obţii toate datele pe care le doreşti de la companiile de streaming, dar pe Spotify în special, 58% din muzica lui Elton este acum consumată de tineri cu vârste între 18-35 de ani. Este absolut tot ceea ce ne-am dorit şi am sperat”, a mai spus Furnish.

Artistul britanic se alătură vedetei pop americane Britney Spears pentru single-ul ei de revenire, „Hold Me Closer”, o versiune reînnoită a hitului din 1971 al lui Elton John „Tiny Dancer”.

În plus, un nou documentar Disney+ intitulat „Goodbye Yellow Brick Road”, se apropie de lansarea în streaming, moment ce va coincide cu ultimul concert al lui Elton John în Statele Unite, pe Dodger Stadium din Los Angeles, la 20 noiembrie.