Primul cântec nou din ultimii şase ani al cântăreţei americane Britney Spears, un duet înregistrat cu legendarul artist britanic Elton John, se intitulează „Hold Me Closer” şi a fost lansat vineri, relatează Agerpres.

Britney SpearsFoto: Valerie Macon / AFP / Profimedia Images

Acest single a apărut pe piaţă la mai puţin de un an după încheierea controversatei tutele judecătoreşti impuse cântăreţei americane, ce a fost exercitată în principal de tatăl ei, Jamie Spears.

„Okie dokie... primul meu cântec după şase ani!” a scris vedeta pop pe contul ei de Twitter.

„Este super cool să cânt alături de unul dintre cei mai clasici cântăreţi din epoca noastră”, a adăugat ea.

Coperta noului single prezintă fotografii din copilărie ale celor două legende ale muzicii pop, care au împreună o experienţă de peste 90 de ani în industria muzicală.

Combinând cântecul său clasic „Tiny Dancer” şi elemente preluate din piesa „The One” cu ajutorul unei artiste mult mai tinere, Elton John îşi continuă astfel incursiunea în trecutul său muzical pe care a început-o cu succes anul trecut, când a lansat duetul „Cold Heart”, înregistrat alături de cântăreaţa Dua Lipa.

Cel mai recent album lansat de Britney Spears s-a intitulat „Glory” şi a apărut pe piaţă în 2016.

De atunci, cântăreaţa americană a apărut în presa internaţională mai degrabă în contextul luptei sale în justiţie prin care a cerut să fie eliberată de sub tutela judecătorească, impusă în 2008 din cauza unor tulburări psihologice. Britney Spears a acuzat în acel proces o măsură „abuzivă”, care, după părerea ei, a împiedicat-o să renunţe la utilizarea unui sterilet contraceptiv, în pofida dorinţei sale de a avea alţi copii.