Vedeta pop Taylor Swift - care luni a intrat în istoria muzicii, devenind primul artist ce a acaparat simultan toate cele zece locuri din topul melodiilor din SUA - a anunţat primul său turneu din ultimii cinci ani, pentru 2023 fiind confirmate concerte pe mai multe stadioane din Statele Unite, în timp ce spectacolele internaţionale ar urma să fie dezvăluite ulterior, scrie Reuters.

Taylor Swift la gala premiilor MTV Video Music AwardsFoto: JOHN ANGELILLO / UPI / Profimedia

Artista în vârstă de 32 de ani şi-a lansat al zecelea album de studio, "Midnights", în 21 octombrie, iar marţi a devenit primul artist din lume care ocupă primele 10 poziţii în Billboard Hot 100 în istoria de 64 de ani a acestui top american.

Turneul ei din 2023 va promova noul album, dar va constitui şi o retrospectivă a prolificei sale cariere.

Într-un mesaj postat pe Instagram, Swift a spus că turneul său, intitulat "The Eras Tour" - va fi "o călătorie prin erele muzicale ale carierei mele (trecut şi prezent!)".

Datele concertelor din SUA se întind din martie până în august 2023, iar spectacolele se vor desfăşura pe stadioane din marile oraşe - sau din apropierea acestora -, precum Boston, New York, Los Angeles şi Chicago.

"Abia aştept să vă văd feţele superbe acolo. A trecut mult timp", a scris Swift.

Ultimul său turneu care a inclus concerte pe stadioane a avut loc în 2018, pentru promovarea albumului "Reputation". Între timp, artista a lansat noi albume de studio - "Lover", "Folklore" şi "Evermore" - şi a reînregistrat discurile "Red" şi "Fearless". Artista nu a susţinut concerte pe perioada pandemiei de COVID-19.

"Folklore" a fost desemnat albumul anului la Premiile Grammy din 2021. (Sursa: Agerpres)

Printre artiştii din deschidere din cadrul turneului "The Eras Tour" se vor număra Paramore, Beabadoobee, Phoebe Bridgers, Girl in Red, MUNA, Haim, Gracie Abrams, Gayle şi Owenn.