Steve Mackey, basistul de la Pulp în cea mai de succes perioadă a trupei, a murit joi la vârsta de 56 de ani, a anunţat grupul britpop, care se pregăteşte să se reformeze anul acesta pentru un turneu, informează agențiile AFP și News.ro.

Steve MackeyFoto: Burak Cingi / Avalon / Profimedia

Născut în Sheffield, în nordul Angliei, Steve Mackey s-a alăturat trupei Pulp, formată în 1978. În 1989 a participat la albumele „Separations”, „Different Class” şi „His 'n' Hers”, care au marcat apogeul trupei cu hituri precum „Common People”.

„Prietenul şi îndrăgitul nostru basist Steve Mackey a murit în această dimineaţă”, a postat trupa pe contul lor oficial de Instagram, alături de o fotografie cu muzicianul urcând un munte din Anzi în timpul turneului în America du Sud în 2012, „o experienţă magică”.

„Steve a fost cineva care a făcut ca planurile să se întâmple, în viaţa lui şi pentru grup şi am dori să credem că s-a întors în aceşti munţi pentru următoarea etapă a aventurii sale”, a adăugat el.

Soţia sa, stilista Katie Grand, a declarat pe contul de Instagram al basistului că acesta a murit „după trei luni de stat în spital luptând cu forţă şi determinare”.

După cariera sa cu Pulp, al cărui ultimul album datează din 2013, a fost producător pentru artişti precum Florence + the Machine sau Arcade Fire.

În timp ce solistul Pulp, Jarvis Cocker, a anunţat recent un nou turneu în vară, Steve Mackey a spus că nu intenţionează să participe, spunând că doreşte „să continue proiecte în muzică, film şi fotografie”.