Jojo Mayer, bateristul elvețian care a cântat cu Dizzy Gillespie și Nina Simone revine la Jazz Nouveau în Control Club pe 10 aprilie cu noul său proiect solo, ME/Machine.

Anika Nilles, Jojo Mayer Foto: Jazz Nouveau

Calendar Jazz Nouveau

  • 20 martie-Vincent Peirani-Jokers
  • 27 martie-Kurt Rosenwinkel Quartet
  • 10 aprilie-Jojo Mayer-Me/Machine
  • 8 mai-Apifera
  • 15 mai-Anika Nilles

ME/MACHINE este o aventură în care abilitățile umane și energia arhaică a tobelor se întâlnesc cu tehnologia pe teritorii muzicale pe care fenomenalul baterist Jojo Mayer le explorează cu nonconformismul caracteristic.

Noi posibilități de exprimare, noi povești sonore despre felul în care coexistăm cu tehnologia digitală într-un mod simbiotic, o abordare artistică a unui viitor impredictibil spre care ne îndreptăm cu repeziciune sunt doar câteva din surprizele pe care Jojo Mayer le aduce în premieră în România.

Un alt show care are tobele în prim plan va avea loc pe 15 mai, când Anika Nilles va concerta în premieră în România alături de grupul său.

Câștigătoare a prestigiosului premiu Modern Drummer of the Year acordat de Drumeo Awards în 2022, baterista germană Anika Nilles este una dintre cele mai talentate și influente instrumentiste ale generației sale.

Cu peste 23 de milioane de vizualizări pe canalele sale media, Anika Nilles inspiră tineri artiști din întreaga lume cu determinarea și pasiunea sa.

Virtuozitatea și creativitatea debordantă ale artistei au atras atenția regretatului chitarist american Jeff Beck care a ales-o ca bateristă a grupului său pentru turneul din 2022.

Jazz, rock și funk sunt genurile muzicale în care Anika Nilles excelează. O vedem în concert la Jazz Nouveau pe 15 mai în formula:

Anika Nilles-tobe

Santino Scavelli – percuții

Jonathan Ihlenfeld Cuñado – bass

Simon Grey – clape

Patrick Rugebregt – clape

Joachim Schneiss – chitară

Bilete pe Eventbook.ro

Jojo Mayer

Anika Nilles