Cântăreaţa franceză Emmanuelle, interpreta genericului muzical al serialului de succes „Premiers baisers” în anii 80'/90', a murit la vârsta de 59 de ani, a anunţat miercuri producătorul Jean-Luc Azoulay, potrivit AFP.

Emmanuelle MottazFoto: Captura YouTube

Emmanuelle (Emmanuelle Mottaz pe numele său real) făcea parte la vremea respectivă din galaxia AB Productions, compania lui Azoulay. Compania domina la acea vreme sectorul programelor pentru copii şi adolescenţi, graţie emisiunii "Club Dorothée" şi unor seriale precum "Premiers baisers" şi "Hélene et les garçons", toate difuzate pe TF1.

Cântăreaţa franceză Emmanuelle, interpreta genericului muzical al serialului de succes ''Premiers baisers'' în anii 80'/90', a murit la vârsta de 59 de ani, a anunţat miercuri producătorul Jean-Luc Azoulay, potrivit AFP.

Potrivit lui Azoulay, Emmanuelle a murit pe 16 martie într-un spital din Paris.

"Ea avea o stare de sănătate fragilă de ceva timp. A fost o adevărată artistă, o fată formidabilă. A fost cântăreaţă şi scenaristă, în special pentru 'Hélene et les garçons'. Suntem foarte trişti", a declarat producătorul pentru AFP.

După ce a acompaniat-o pe animatoarea Dorothée în cântecul "Allo, allo, monsieur l'ordinateur" (unde a interpretat vocea robotizată a computerului), Emmanuelle a cunoscut succesul solo în 1986 cu piesa "Premier baiser", lansată tot de AB Productions.

Această melodie, modelată după slow-urile din anii '60, s-a vândut în 700.000 de exemplare şi a ajuns pe locul doi în Top 50. Cântecul a fost apoi folosit ca generic muzical pentru serialul "Premiers baisers", care a fost difuzat între 1991 şi 1995.

În 1987, Emmanuelle a cunoscut din nou succesul cu melodia "Rien que toi pour m'endormir". După aceea, cariera ei de cântăreaţă s-a oprit, iar Emmanuelle s-a orientat spre scrierea de scenarii pentru AB Productions, apoi spre realizarea de scurtmetraje şi spre fotografie. (Sursa: Agerpres)