Lasse Wellander, care vreme îndelungată a fost chitaristul trupei ABBA, a murit la vârsta de 70 de ani, scrie Daily Mail.

Trupa ABBAFoto: LINDEBORG / AFP / Profimedia

Lasse Wellander a jucat un rol important în realizarea celor mai importante piese ale trupei ABBA, în anii ’70 și ’80. El a contribuit și la crearea celui mai recent album al formației, intitulat Voyage și lansat în 2021, care a cuprins zece piese noi.

Într-un comunicat transmis duminică, familia lui Lasse Wellander spune că artistul suferea de cancer.

„Cu o tristețe de nedescris trebuie să anunțăm că iubitul nostru Lasse a adormit. Lasse s-a îmbolnăvit recent de ceea ce s-a dovedit a fi un cancer care s-a extins, iar în dimineața de vinerea Mare a murit înconjurat de cei dragi. Te iubim și ne lipsești atât de mult”, a transmis familia chitaristului.

Lasse a început să cânte la chitară din copilărie și s-a alăturat trupelor locale. El a început să înregistreze cu ABBA în octombrie 1974.

După prima despărțire a formației, în 1982, Lasse Wellander a început să cânte cu alți artiști suedezi. În 1981, el lansase și primul album solo. Ultimul său album solo a apărut în 2006.