Sinead O'Connor, legendă a muzicii irlandeze, a murit la vârsta de 56 de ani, după ce ani de zile s-a luptat cu probleme de sănătate mintală. În ianuarie 2022, cântăreața și-a pierdut fiul de 17 ani, iar la acea vreme a transmis un mesaj tulburător: „Am decis să-l urmez. Nu are rost să trăiesc fără el”. De altfel, ultimul mesaj lăsat de cântăreață pe Twitter, în 17 iulie, este legat tot de moartea băiatului ei: „De atunci trăiesc ca un strigoi”.

Sinead O'Connor mergand la funeraliile fiului eiFoto: Mark Doyle / SplashNews.com / Splash / Profimedia

În ianuarie 2022, Sinead O'Connor, mamă a patru copii, și-a pierdut fiul, Shane, în vârstă de 17 ani. El s-a sinucis după ce a fugit din clinica unde era sub supraveghere pentru tentative de suicid.

Ultimul mesaj al lui Sinead O'Connor

În 17 iulie, O'Connor a postat pe Twitter o fotografie în care își ținea fiul în brațe.

  • „De atunci trăiesc ca un strigoi. El a fost dragostea vieţii mele, lumina sufletului meu.
  • Eram un singur suflet în două jumătăţi. A fost singura persoană care m-a iubit necondiţionat. Sunt pierdută fără el”, a scris cântăreața.

„Am decis să-l urmez” - ce scria Sinéad O'Connor după moartea fiului ei

În ianuarie 2022, cunoscuta cântăreață a fost internată în spital, la o săptămână după ce fiul ei de 17 ani a fost găsit mort. Atunci, ea și-a anunțat fanii joi seară că se îndreaptă spre spital pentru a primi ajutor, mesajul venind după o serie de postări tulburătoare pe Twitter, în care spunea că vrea să își ia viața.

„Am decis să-mi urmez fiul. Nu are rost să trăiesc fără el. Tot ceea ce ating, distrug. Am rămas doar pentru el. Iar acum el nu mai este”, a scris ea pe un cont de Twitter neverificat, dar legat de contul ei oficial.

O'Connor - care în trecut a vorbit deschis despre propriile probleme psihice și gânduri suicidare - a continuat spunând că se simte „pierdută” și că se învinovățește pentru moartea fiului ei adolescent.

Ea a revenit pe Twitter o oră mai târziu, cerându-și scuze pentru postările sale alarmante și asigurându-și fanii că a cerut asistență medicală.

„Îmi pare rău. Nu ar fi trebuit să spun asta. Sunt cu polițiștii acum în drum spre spital. Îmi pare rău că am îngrijorat pe toată lumea”, a postat ea, adăugând: „Sunt pierdută fără copilul meu și mă urăsc. Spitalul mă va ajuta o vreme. Dar am de gând să-l găsesc pe Shane. Aceasta este doar o amânare”.

Ani la rând, cântăreața s-a ani luptat cu probleme de sănătate mintală. Ea spunea că a început să aibă probleme după ce mama ei ar fi abuzat-o fizic şi sexual în copilărie.